title
Products            Purchase            Codec Central            Forum & Support            Professional            About
  
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Audio Dropouts

  1. #1

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14

    Audio Dropouts

    Hi - Having SERIOUS issues with my RIPNAS Statement playing through my Linn DS system...

    Here are the facts....

    I have a RIPNAS Statement with HDD - it also has 2 x USB disks (another 1tb in total) attached and the drive is extended to include them.

    I do not mirror.

    I'm on the latest version of Asset.

    I have 110000 tracks - all FLAC

    I have 2 x Linn DS - a Klimax and a Sneaky

    Both DS are set to PLAYLIST

    I use various Control Points - mainly Kinsky and Chorus, on both iPad and iPhone.

    I've rebuilt the database several times - no better - although the process is much quicker in asset 4

    Network backbone is gigabit.

    DS and RIPNAS are connected to different Netgear Switches

    I experience dropouts at the end of every track - like gapless isn't working - and also a dropout at random points in just about every track.

    The dropouts happen on 16 bit and 24 bit.

    I've had the problem for several months - but it's getting worse.

    Happy to send screenshots of configuration as required...

    Any suggestions? ...seems I'm not the only one with these issues.

  2. #2
    Da Man Spoon's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    28,536

    Re: Audio Dropouts

    Enable debug for Asset (advanced configuration options >> general settings), restart asset, play a track to the end and allow the 2nd track to start, then copy the debug information here please.

  3. #3

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14

    Re: Audio Dropouts

    <edited>
    Last edited by Spoon; 04-09-2012 at 10:19 AM.

  4. #4

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14

    Re: Audio Dropouts

    <edited>
    Last edited by Spoon; 04-09-2012 at 10:19 AM.

  5. #5
    Da Man Spoon's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    28,536

    Re: Audio Dropouts

    Thanks will take a look and report back.

  6. #6

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14

    Re: Audio Dropouts

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    Thanks will take a look and report back.
    RIPNAS has now recovered from its near death experience - but these issues remain - recently replaced both switches in the network (now Netgear GS108) but no improvement...

    ...has the log yielded any clues?

  7. #7
    Da Man Spoon's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    28,536

    Re: Audio Dropouts

    It gave some hints (it seems the player is requesting the file 2 or 3 times...), so something is not quite right. I have another beta to get out the door then I can look at R4.1 of Asset

  8. #8

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14

    Re: Audio Dropouts

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    It gave some hints (it seems the player is requesting the file 2 or 3 times...), so something is not quite right. I have another beta to get out the door then I can look at R4.1 of Asset
    Very interesting - additional background - both the Klimax DS and the Sneaky DS have the issue...
    Last edited by MattC; 04-23-2012 at 05:05 AM. Reason: Spelling!

  9. #9

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14

    Re: Sorry, what

    Quote Originally Posted by Famvirs View Post
    I'm new here , nice thread!
    Great - Thanks for your support....

  10. #10

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14

    Re: Sorry, what

    Intrigued by the 4.1 update to asset referring to a memory leak - i wonder if this will fix my (still persistent) problem?

  11. #11
    Da Man Spoon's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    28,536

    Re: Sorry, what

    Try the beta please.

  12. #12

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14

    Re: Sorry, what

    Will do - can you point me to where i might find the WHS beta? ...the linked one refers to win7 and Vista...

  13. #13
    Da Man Spoon's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    28,536

    Re: Sorry, what

    Install the Windows 7 version on WHS through remote desktop.

  14. #14

    Join Date
    Feb 2010
    Posts
    14

    Re: Sorry, what

    Installed the Win7 version (after first uninstalling the WHS version) and....

    ...still dropping out like mad...

    Twonky running from my Mac remains rock solid - RIPNAS hardware fault?

  15. #15
    Da Man Spoon's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    28,536

    Re: Sorry, what

    Difficult to say, you would have to try Asset on a computer that is not the RipNAS, even the mac with crossover.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright 2014 Illustrate. All Rights Reserved.