title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: dBpoweramp R16.2 beta [Mac]

  1. #1
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    812

    dBpoweramp R16.2 beta [Mac]

    This is a bug-fix release addressing reported bugs from R16.1.

    Current version:
    R16.2 beta 7

    Download:

    <Released>

    Changes since R16.1
    • Fixed Apple AAC encoder bitrate slider glitch
    • CD Ripper can now deal with discs having 98 or 99 tracks.
    • CD Ripper fixed spurious file rename error messages sometimes appearing when using Multi Encoder.
    • Batch Converter: Prevented left pane from becoming zero sized.
    • Updated Opus library to 1.2.1
    • Improved handling of Converter logs:
      "Display Information Log" option now sticks
      When converting to one of the lossless formats with verify integrity option enabled, a notice about successful integrity check is added to the information log. Before, verification would only give feedback if an error was detected.
      Information logs can be brought up by a menu command after completed conversion without "Display Information Log" checked.
    • Prevented character substitution rules from messing with source path when converting to the folder containing source files [beta 4].
    • Now allows trailing dot and space characters in file & folder names [beta 5].
    • Improved compatibility with Opus files written with FFmpeg [beta 6].
    • Improved enumeration of volumes on Mac OS High Sierra machines [beta 6].
    • Multi Encoder now obeys dBpoweramp's file name character rules [beta 6].
    • Made CD Ripper genre box wider [beta 6].
    • CD Ripper: Fixed toggling specific metadata providers not having an effect if PerfectMeta has not been toggled [beta 7].
    • Converter / Batch Converter: Fixed mistriggered output path sanity checks when converting to Multi Encoder [beta 7].
    • Improved error messages when destination folder cannot be created.
    Last edited by Spoon; 11-16-2017 at 09:35 AM. Reason: Beta 7

  2. #2

    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    17

    Re: dBpoweramp R16.2 for Mac OS beta

    The opus codec is still "libopus 1.1.4".

  3. #3

    Re: dBpoweramp R16.2 for Mac OS beta

    Confirmed above. Was hoping for 1.2.1

  4. #4

    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    17

    Re: dBpoweramp R16.2 for Mac OS beta

    Yes.I hope opus 1.2.1

  5. #5
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    812

    Re: dBpoweramp R16.2 beta [Mac]

    Beta 3 with latest Opus code posted, enjoy.

  6. #6

    Re: dBpoweramp R16.2 beta [Mac]

    Quote Originally Posted by PeterP View Post
    Beta 3 with latest Opus code posted, enjoy.
    Thanks Peter, testing now

  7. #7
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    51

    Re: dBpoweramp R16.2 beta [Mac]

    I found the following glitch. Don't know whether it's caused by Dbpoweramp's CD ripper 16.2 beta 3 or Audirvana Plus 3.1.1.

    When ripping, I fill in a value for 'Style' in Dbpoweramp. This value ends up in Audirvana under 'Grouping'.
    The value filled in for 'Work', which is supposed to end up in Audirvana under 'Grouping', doesn't.
    The value filled in for 'Conductor' ends up as an empty field in Audirvana.

    Having to correct this by hand for every track is very time consuming so a solution would be highly appreciated!

  8. #8
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    39,011

    Re: dBpoweramp R16.2 beta [Mac]

    For which audio format?

  9. #9
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    51

    Re: dBpoweramp R16.2 beta [Mac]

    alac (through using Multi Encoder)
    Last edited by Thijs_Alphen; 09-20-2017 at 06:48 AM.

  10. #10
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    51

    Re: dBpoweramp R16.2 beta [Mac]

    P.S.
    Also the value filled in for 'Soloists' ends up as an empty field in Audirvana

  11. #11
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    812

    Re: dBpoweramp R16.2 beta [Mac]

    Tested writing all of the mentioned fields:
    Conductor, Work, Soloists, Style

    All of them appear to be written correctly. Though how Style is interpreted seems to vary across apps, shown as 'grouping' or 'content group' in some other apps.

  12. #12
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    51

    Re: dBpoweramp R16.2 beta [Mac]

    Quote Originally Posted by PeterP View Post
    Tested writing all of the mentioned fields:
    Conductor, Work, Soloists, Style

    All of them appear to be written correctly. Though how Style is interpreted seems to vary across apps, shown as 'grouping' or 'content group' in some other apps.
    Thanks a lot, Peter for your double check. I will now check with Audirvana.

  13. #13

    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    21

    Re: dBpoweramp R16.2 beta [Mac]

    16.2b5, Multi-Encoder, 1) flac -8 2) AAC . File name restricted characters set to Defaults for Windows. Ripped CD has a track with a '?' in it. Proceeds to rip CD fine, but with '?' in the title instead of the standard substitution '' , which doesn't happen when only ripping to flac. Obviously this bug has been around for many years. After using NFS mounts for my music server, I have been forced to migrate to SMB which means that songs with '?' in the title are ignored. I brought this bug up many years ago (google it). Still has not been fixed in the latest beta.

  14. #14
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Oct 2014
    Posts
    51

    Re: dBpoweramp R16.2 beta [Mac]

    In CD ripper, v16b2, a tag is suddenly is not written any more, i.e. Number of Movements. Would very much appreciate a fix

  15. #15
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    812

    Re: dBpoweramp R16.2 beta [Mac]

    Quote Originally Posted by mjt5282 View Post
    16.2b5, Multi-Encoder, 1) flac -8 2) AAC . File name restricted characters set to Defaults for Windows. Ripped CD has a track with a '?' in it. Proceeds to rip CD fine, but with '?' in the title instead of the standard substitution '' , which doesn't happen when only ripping to flac. Obviously this bug has been around for many years. After using NFS mounts for my music server, I have been forced to migrate to SMB which means that songs with '?' in the title are ignored. I brought this bug up many years ago (google it). Still has not been fixed in the latest beta.
    Problem acknowledged, thanks for reporting. The next update will address this.

    Quote Originally Posted by Thijs_Alphen View Post
    In CD ripper, v16b2, a tag is suddenly is not written any more, i.e. Number of Movements. Would very much appreciate a fix
    Sorry, can't confirm. What file format are you ripping to? "Movement Count" seems written OK here - tested latest beta vs R15.8 and R16.1, did not see anything out of ordinary.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •