title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 14 of 14

Thread: Cd Ripping error

  1. #1

    Cd Ripping error

    Ever since I upgraded to the latest version of DBPoweramp, I get an error message when I try to rip CDs. I am attaching a screenshot of the message I receive.

    I tried this a few different times with different CDs but get the same message.

    Can you please advise?

    Regards,
    Vivek
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    London, UK
    Posts
    3,721

    Re: Cd Ripping error

    It isn't an error, it is a message, advising you that you are about to overwrite existing files and, is asking you to confirm the overwrite.

    From the jpg (and the Destination File list), it looks like you haven't configured Naming for each encoder, correctly.

  3. #3
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,396

    Re: Cd Ripping error

    Yes your naming string is not correct, it should have [title] in it.

  4. #4

    Re: Cd Ripping error

    Thank you very much for your feedback.

    I didnt change any settings after the software upgrade, so am not sure what went wrong with the naming. How do I set this up correctly?

    Thanks again!

  5. #5
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,396

    Re: Cd Ripping error

    For each encoder on the multi-encoder page, change the naming string to:

    [MAXLENGTH]80,[IFVALUE]album artist,[album artist],[IFCOMP]Various Artists[][IF!COMP][artist][][][]\[MAXLENGTH]80,[album][]\[MAXLENGTH]80,[track] [artist] - [title][]

  6. #6

    Re: Cd Ripping error

    Thank you. I looked at my settings and the naming string appears to be as in your message. What else should I check

    DBPoweramp_NamingSetting.jpg

  7. #7
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    1,299

    Re: Cd Ripping error

    Did you set the naming string within the settings of each encoder or did you set the naming string in the main window?


    Dat Ei

  8. #8
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,396

    Re: Cd Ripping error

    If there are no ID Tags available this can happen, you have any DSP effects to remove the ID Tags? or have unchecked writing all the tags from the CD Ripper metadata page?

  9. #9

    Re: Cd Ripping error

    Thanks. The naming string is within the settings of each encoder.

  10. #10

    Re: Cd Ripping error

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    If there are no ID Tags available this can happen, you have any DSP effects to remove the ID Tags? or have unchecked writing all the tags from the CD Ripper metadata page?
    I do not have any DSP effects set. The Write ID tags are checked as well. A few are unchecked (such as the ones for ArtistSort etc.)

  11. #11
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,396

    Re: Cd Ripping error

    We can test your exact configuration, if you press the window key and type:

    regedit

    run the program shown and browse to:

    HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Illustrate

    right click on 'dbpoweramp' and choose export. Save the file and email it to us please here:

    https://www.dbpoweramp.com/email.htm

  12. #12

    Re: Cd Ripping error

    Hi, I sent you the file by email as requested. Thank you for your assistance.

  13. #13
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,396

    Re: Cd Ripping error

    Thank you for your email, it worked fine and ripped as should on my test.

    Check in dBpoweramp Control Center it says R17.1 and Reference Registered.

    Also try changing the base location (multi encoder >> mp3 settings) change it to:

    C:\Test\Mp3

    and for flac:

    C:\Test\Flac

    then try to rip, the files written should have track number and title in them.

  14. #14

    Re: Cd Ripping error

    I updated the file paths and it worked fine. I guess something changed after the update. Anyhow it seems to be working fine now. Thank you very much for your assistance.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •