title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: Asset R7 for Mac & Linux

  1. #1
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    975

    Asset R7 for Mac & Linux

    Current version: beta 5

    Downloads:
    Mac | QNAP | Synology
    Linux: x86 32-bit | x86 64-bit | ARM 32-bit | ARM 64-bit

    Changes since R6 series:
    • All new R7 features merged from Windows
    • Bugfixed internet radio support:
      - HTTPS streams are finally supported.
      - Fixed bad output with renderers that read ahead of current playback position.
    • Reworked web interface (Linux/QNAP/Synology).
      - New improved layout.
      - Improved music folder management - no more need to enter folder path manually


    Changes in beta 2:
    • Upstream user images now copied from old version.
    • Web interface prompts to delete old version leftovers if feasible.
    • Further improved folder picker on QNAP.
    • Addressed Synology thinking that R7 beta is older than R6.


    Changes in beta 3:
    • Expired trial version no longer works at all.
    • Web config: glitches fixed.
    • Web config: exclude Synology @folders when browsing for music folders.
    • Mac: added prompt to delete old version leftovers.
    • Linux: fixed UPnP service using port 80 instead of 26125 if started with --ipaddress.
    • Linux: install script updated, fixed issues with crontab update on some Linux distros.
    • Added channels to default browse tree.
    • Removed shuffle tracks from Album >> [a] etc.


    Changes in beta 4:
    • Mac version now refuses to start if trial period has expired.
    • Web config visual updates.
    • Web config: more thorough checks for adding the same folder twice.


    Changes in beta 5:
    • Web config: visual fixes.
    • Web config: added prompt before clearing database.
    Last edited by PeterP; 08-31-2020 at 05:39 AM. Reason: beta 5

  2. #2
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    251

    Re: Asset R7 for Mac & Linux

    Hi,
    I have installed the R7 Beta 1 release over an existing R6.7 installation.
    I copied the AssetUPnP, asset style sheet and Versions directory over into /usr/bin/asset/bin and restarted Asset.

    I see there is a new directory under .dBPoweramp called uMediaLibrary-r7, the previous one is uMediaLibrary-v4
    So I copied over the contents of the config files I change for my usage
    UpStreamArtFor
    MediaFoldersWatch
    MediaExcludeExts
    AssetUPnPForceToWave

    And then the contents of AssetUPnPDefinedBrowseTreev6 for the Browser tree into AssetUPnPDefinedBrowseTreev7

    Is this ok? Is there anything in R7 that needs different configuration to R6 (or earlier)

    I have also copied over the contents of the sub-directory AssetUserUpstreamImages and then hit 'Rescan All' from the web config page.

    Although ArtStorev7.bin and uMediaLibraryMainDBv7a.bin are now increasing as Asset scans and builds the library, there is no indication on the web config page, it just displays "Library Contains 84822 Tracks, 6398 Albums", which was the last status of the library.

    Is this ok? Is there a different web configuration I am not picking up?
    Last edited by simes_pep; 08-14-2020 at 03:05 AM.

  3. #3
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    975

    Re: Asset R7 for Mac & Linux

    Thanks for your feedback.

    Regarding the new uMediaLibrary folder-
    Your old folder is left intact by new Asset, so if you have to go back, your last used config is still there.
    Most of the settings should be copied to the new uMediaLibrary folder automatically on first run (watched folders, format overrides, excluded extensions, other generic settings). I see I missed some of them (user upstream images specifically), beta 2 will import old settings more thoroughly.

    It seems there's a glitch in the status page, rescan etc state isn't shown. It will be addressed for beta 2 too, thanks for reporting.
    Edit: Can't reproduce, status shown correctly on my QNAP...
    Last edited by PeterP; 08-14-2020 at 07:09 AM.

  4. #4
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    98

    Re: Asset R7 for Mac & Linux

    I'm trying to load R7 beta-1 Synology
    I get the message "Current package version is R6.7. You cannot roll back to older version R7 beta 1"

    I guess an .spk file error, can you fix it please. :-))

  5. #5
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    251

    Re: Asset R7 for Mac & Linux

    No problem - that's what Beta testing is for.

    So given that my ArtStorev5.bin in the v4 folder was nearly 6GB, and this will be replicated in the v7 folder, can I remove it from the v4 folder? Otherwise my RPi is going to struggle with storage space in the future (it is running a 32GB card)

    I have already moved the images from AssetUserUpstreamImages sub-directory in the v4 folder, to the same sub-directory in the v7, as this was over a thousand images taking about 1.5GB of space.
    Last edited by simes_pep; 08-14-2020 at 06:15 AM.

  6. #6
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    975

    Re: Asset R7 for Mac & Linux

    You can safely remove the uMediaLibrary-v4 folder if you don't plan on rolling back (or just archive it to be safe). A future version will remove it automatically, or give you an option to do so.

    Re Synology install error - noted, investigating.

  7. #7
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    975

    Re: Asset R7 for Mac & Linux

    Beta 2 posted.
    Mac betas will be slightly delayed because they take the most time to build (still waiting for Apple code signing to respond) and is less affected by the changes than the others.

  8. #8
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    98

    Re: Asset R7 for Mac & Linux

    Synology R7b2 still not installing, it gets up to the Apply stage & then shows as "Invalid File Format"

  9. #9
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    251

    Re: Asset R7 for Mac & Linux

    Ok, Beta 2 applied.
    The Web config page still reports "Library Contains 84822 Tracks, 6398 Albums" - even though Asset is still indexing and building the library following an earlier "Rescan All".
    Do I need to leave it to complete that task, before 'Restarting Asset' or should it pick up the changes dynamically?

  10. #10
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    975

    Re: Asset R7 for Mac & Linux

    Synology package reuploaded, should be good now.

    Asset should automatically detect changes in your folders and show them, no need to manually rescan or restart anything during normal use.

  11. #11
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    98

    Re: Asset R7 for Mac & Linux

    All installed OK, thanks
    Now I need to go play & figure out the new stuff

  12. #12
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    251

    Re: Asset R7 for Mac & Linux

    ok, so the Status page isn't reporting Scanning status then - it is just telling me "Library Contains 84822 Tracks, 6398 Albums", instead of "Scanning xxx of zzzz" as it did.

    This is R7 Beta 2 btw
    Last edited by simes_pep; 08-14-2020 at 12:35 PM.

  13. #13
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    251

    Re: Asset R7 for Mac & Linux

    ok, so I needed to reboot. I can now see a revised Status on the Web Configuration page, with the folder information reporting correctly on the scan status.

    So all good.

    Is the layout of this page going to remain into Production, as the layout from a UX/UI experience could be improved.

  14. #14
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    251

    Re: Asset R7 for Mac & Linux

    Hi,
    Could I give some feedback on the layout of the Main Status page.

    The buttons to Restart Asset, Scan for New and Scan everything are too close together, being stacked on top of each other.

    Their resultant functionality and usage requirement varies between the functions.

    Restart Asset - little used, but takes only minutes
    Rescan to detect - used more often to ensure Asset is up to date
    Clear & Rescan - used very infrequently and, for me, a full rescan takes over 24-hours with R7 (was several days with R6 or R5).

    At present, fat fingers could easily hit the Clear & Rescan instead of Detect New

    Could you perhaps arrange in a horizontal line?

    Plus perhaps a Are you sure? check on the Clear & Rescan

    Thanks
    Last edited by simes_pep; 08-30-2020 at 04:13 AM.

  15. #15
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    975

    Re: Asset R7 for Mac & Linux

    Thanks, you're absolutely right about the buttons layout being problematic.
    They have been rearranged and a prompt has been added so you can't accidentally clear the database.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •