title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 11 of 11

Thread: Problem Bit Depth / Dither

  1. #1

    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    12

    Problem Bit Depth / Dither

    Hello,

    I have one strange problem using TuneFusion: When using the "Bit Depth" DSP option "Dither" is greyed out, is it a bug? I would like to automatically convert 24Bit files from my master HDD to 16Bit with TDPF ones on the target HDD.

    Thanks for any help & Cheers,
    Oliver
    Attached Images Attached Images

  2. #2

    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    12

    Re: Problem Bit Depth / Dither

    P.S.: Itīs the TuneFusion Prime Fully Registed version, additionally to the dbPoweramp Reference and PerfectTunes registered versions I am also using.

  3. #3
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    39,985

    Re: Problem Bit Depth / Dither

    Will mark it as a big to look at.

  4. #4

    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    12

    Re: Problem Bit Depth / Dither

    Thank you very much, looking forward to hearing more about your findings!

  5. #5

    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    12

    Re: Problem Bit Depth / Dither

    Hi Spoon,
    I was wondering if you found some time to look further into this, was the error reproducable to you? OS is Windows 10 (latest version) BTW.
    Given the current COVID19 situation I hope youīre well & safe,
    Cheers from Germany,
    Oliver

  6. #6
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    39,985

    Re: Problem Bit Depth / Dither

    Hi Oliver,

    Yes the issue persists, if you have dBpoweramp Reference installed copy the dll 'Bit Depth' from the dBpoweramp DSP install folder to the TuneFUSION install folder (DSP also overwriting the existing).

  7. #7

    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    12

    Re: Problem Bit Depth / Dither

    Thanks for your feedback, I did as you suggested: I copied the "Bit Depth".dll of my registered dBPoweramp Reference to the TuneFusion DSP-folder. Unfortunately the problem persists, the "Dither" option is still greyed out? I am not sure if itīs of importance, prior to the registered version of TuneFusion I had the trial version installed?

  8. #8
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    39,985

    Re: Problem Bit Depth / Dither

    In dBpoweramp the Bit Depth does not have dither greyed out?

  9. #9

    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    12

    Re: Problem Bit Depth / Dither

    Correct, in dBPoweramp thereīs three options to choose from: None, Triangular, Rectangular.

  10. #10

    Join Date
    Mar 2015
    Posts
    12

    Re: Problem Bit Depth / Dither

    If I may ask again, is there any chance for a solution to the problem? Cheers, Oliver

  11. #11
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    39,985

    Re: Problem Bit Depth / Dither

    Hopefully will get on these next week to release a new beta.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •