title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About
 
Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 79

Thread: Asset Upnp for Synology

  1. #1

    Asset Upnp for Synology

    Installation instructions for ASSET on Synology DS214SE running DSM6

    Enable the SSH-service (using port 10022) on the Synology NAS via the diskstation manager under control panel>Terminal and SNMP options

    On a windows pc:
    Launch "Putty.exe" and open a PuTTy session:
    Host Name: diskstation (or IP address of synology NAS)
    Port: 10022
    Connection type: SSH

    login as: admin
    admin@diskstation's password: ********** (enter here Synology's admin password)
    Code:
    sudi -i
    Password:********** (enter here Synology's admin password)
    cd /usr/bin
    mkdir asset
    chmod 777 asset
    cd asset
    
    wget http://www.dbpoweramp.com/install/Asset-RaspberryPi.tar.gz
    
    tar -zxvf *.gz
    rm *.gz
    
    cd /usr/bin/asset/bin
    ./AssetUPnP
    To autostart Asset, make an 'asset.conf' script file

    cd /etc/init
    cat > asset.conf
    start on started synonetd
    stop on runlevel [06]
    exec /usr/bin/asset/bin/AssetUPnP

    'CTRL+d' to save

    Close PuTTy

    Configure Asset with a web browser and the URL http://diskstation:45537

    Reboot the Synology NAS

    Enjoy
    Last edited by Spoon; 06-07-2016 at 06:00 PM.

  2. #2
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Cyprus
    Posts
    106

    Re: Asset Upnp for Synology

    The instructions work great. Thank you for that.

    I have one odd problem though. When I start AssetUPnP on the command line (PuTTY), everything will run. But as soon as I close PuTTy, Asset will stop as well. Why is that? What am I doing wrong? I issue the following command

    - login as user
    - sudo -I
    - exec /usr/bin/asset/bin/AssetUPnP

    I then get the messages that everything starts and I am looking a waiting prompt (as in, I cannot enter commands, it is waiting for a programme or command to end). When I close, Asset stops immediately.

    EDIT: Found the reason. Exec will run within the session of PuTTY. So, it is not the correct command to start Asset from the command line. Silly.
    Last edited by PepsiCan; 06-05-2016 at 12:21 PM. Reason: Found reason

  3. #3

    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Sofia, Bulgaria
    Posts
    3

    Re: Asset Upnp for Synology

    Hi,

    How can i do this on a Mac?

    Thank you!

  4. #4
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    London, UK
    Posts
    3,443

    Re: Asset Upnp for Synology

    Quote Originally Posted by stefanradev View Post
    How can i do this on a Mac?
    Have a look here: Asset UPnP OS X Manual

  5. #5

    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    9

    Re: Asset Upnp for Synology

    Hi.I can not download the "asset for synology" from "www.dbpoweramp.com/install.As...berryPi.tar.gz"
    Please tell me the correct address. thank you.

    wget http://www.dbpoweramp.com/install.As...berryPi.tar.gz
    --2016-06-07 22:13:51-- http://www.dbpoweramp.com/install.As...berryPi.tar.gz
    Resolving www.dbpoweramp.com... 89.238.182.185
    Connecting to www.dbpoweramp.com|89.238.182.185|:80... connected.
    HTTP request sent, awaiting response... 404 Not Found
    2016-06-07 22:13:52 ERROR 404: Not Found.

  6. #6

  7. #7

    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    9

    Re: Asset Upnp for Synology

    Hi.
    (The front operation is normal)
    cd /usr/bin/asset/bin
    ./AssetUPnP
    cannot execute binary file: Exec format error

    Where there is no good operation?Please tell me.
    Last edited by seekjack; 06-08-2016 at 05:55 AM.

  8. #8
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    37,644

    Re: Asset Upnp for Synology

    Your synology does not likely have an arm compatible processor.

  9. #9

    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    9

    Re: Asset Upnp for Synology

    My NAS model is: DS-1815+ synology.Whether support?

  10. #10
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    37,644

    Re: Asset Upnp for Synology

    That has an intel cpu, not arm.

  11. #11

    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    9

    Re: Asset Upnp for Synology

    thank you.
    Follow up can support Intel CPU ?
    Very expect.

  12. #12
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    37,644

    Re: Asset Upnp for Synology

    You can try:

    http://www.dbpoweramp.com/install/As...nux-x86.tar.gz

    I am not sure if will work though.

  13. #13

    Join Date
    Jun 2016
    Location
    Sofia, Bulgaria
    Posts
    3

    Re: Asset Upnp for Synology

    Thank you mville!

    This also very helpful for me. But how can i install the Asset UPnP for Sinology using a Mac? I see that OldRocker has a good description for Windows, but how can i do this on Mac OS X ?

  14. #14
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    37,644

    Re: Asset Upnp for Synology

    Putty is also available for the MAC.

  15. #15

    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    9

    Re: Asset Upnp for Synology


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •