title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 

Genre Issue

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RobSys
    • Apr 2022
    • 4

    Genre Issue

    Hi...
    I'm using Illustrate Asset UPnP on my QNAP server. My streamer is a Cambridge Audio CXN (v2) and I use their StreamMagic app as the main interface. All software on the server is fully up-to-date with the latest versions.

    When I select "genre" in StreamMagic (from Asset), I receive a message after some time: "failure to encue (genre)" Other options such as album, folder, artist, etc work fine.

    Do I need a particular format for genre in the metadata. At the moment I'm using Mp3tag v 3.23 for all my music tags.

    I have re-started Asset on the server but haven't (as yet) re-read the entire database...

    Any ideas would be appreciated

    Thanks,

    Rob
  • Spoon
    Administrator
    • Apr 2002
    • 44153

    #2
    Re: Genre Issue

    The stream magic must be doing a specific search for genre, and Asset is not expecting it, currently it will not work.
    Spoon
    www.dbpoweramp.com

    Comment

    • RobSys
      • Apr 2022
      • 4

      #3
      Re: Genre Issue

      Originally posted by Spoon
      The stream magic must be doing a specific search for genre, and Asset is not expecting it, currently it will not work.
      As it turned out, it appears that Asset will...

      After I had re-started Asset on the QNAP server, the CXN started playing the genre selections - an hour or so later! I suspect that as I had never before opted for a genre selection, the system had to scan all of the tracks meta-data before it could play the selection... With some 1200+ albums on the server, it obviously took a while...

      Thanks Spoon...

      Rob

      Comment

      Working...

      ]]>