title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 2 of 2

Thread: ReplayGain DSP crashes when ripping very short track with R15/R15.1

  1. #1

    Join Date
    May 2014
    Posts
    1

    ReplayGain DSP crashes when ripping very short track with R15/R15.1

    Hi,

    after re-ripping over 600 CDs of my collection without any problems, I now encountered my first problem.

    When ripping the 16th track "Weg" (6 seconds long) from the record "Die 4. Dimension - Remastered" by "Die Fantastischen Vier", R15 would not crash but only generate a 8kb flac file which was not playable or anything.

    I now updated to R15.1 because of the described fixes for short mp3 tracks. Unfortunately, it doesnt help.
    Ripping goes by really fast, then it takes some time for "CPU1 Encoding at 69%" (or 92%, ...), then I am getting a generic "dBPoweramp stopped working" message from windows. The GUI isnt closed afterwards but shows the rip information screen with no errors.
    But there is still only the non-working 8kb file generated.
    I tried using WAVE instead of FLAC, but still the same problems.

    Now I tried disabling/removing my DSPs and found finally found out that ReplayGain is responsible for the error.
    Somehow it doesnt seem to like 6 seconds of silence and crashes, leaving a corrupt file behind.

    Originally I wanted to ask for help, but while writing this post, I found out how to help myself . But I think a fix for this ReplayGain behaviour would be nice, as otherwise you could be left with corrupt tracks without even knowing it.
    Last edited by johu; 05-17-2014 at 02:12 AM.

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    39,509

    Re: ReplayGain DSP crashes when ripping very short track with R15/R15.1


Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •