title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 8 of 8

Thread: Combining tracks to a single file??

  1. #1

    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    7

    Combining tracks to a single file??

    As an example, I have a CD from an opera which has tracks:

    Act 1 scene 1
    Act 1 scene 2
    Act 1 scene 3
    Act 2 scene 1
    Act 2 scene 2

    I want to rip to 2 files Act1 and Act2 with DBA - is it possible, and how??

    Thanks - Roy

  2. #2
    dBpoweramp Guru Wayne's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Lowestoft, England
    Posts
    1,235

    Re: Combining tracks to a single file??

    You need to use the Rip as 1 option and select which tracks you want to rip together.

    I have done this when ripping a CD consisting of 2 radio shows where the shows are held as a number of tracks and I wanted each show to be in a single file.

  3. #3

    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    7

    Re: Combining tracks to a single file??

    Wayne - thanks for this. However, I think I am missing something. The only way I can see how to manipulate the track information is through the timeline after selecting Rip as 1 - which is inherently less accurate than selecting specific tracks. I assumed there would be a method that involved selecting the tracks that I wanted from the main screen then going to Rip as 1 to process.

    Is this not possible?? - thanks - Roy

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,166

    Re: Combining tracks to a single file??

    It is not possible to exclude single tracks from a rip as one.

  5. #5

    Join Date
    Nov 2010
    Posts
    7

    Re: Combining tracks to a single file??

    I guess I did not make myself clear. What I would like to do is select, say, tracks 1-6 in the main screen and do a Rip as One, and then 7-15 etc. Using the Rip as One screen, I have to position the mouse pointer on the track end by 'guesstimate' which means I may miss something whereas if I could positively select the (consecutive) tracks from the main screen, I would be sure of including complete tracks.

    Is this possible? - Roy

  6. #6
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,166

    Re: Combining tracks to a single file??

    The pointer jumps to the track end locations, so there should not be any guessing.

  7. #7
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Charlotte, NC
    Posts
    58

    Re: Combining tracks to a single file??

    I would add (in case you haven't discovered it yet) that you have to do each Rip-as-1 seperately. In your case rip 1-6 and after that is finished 7-15. Don't forget to go to the ripped file folder and change the name or it will remain named "Rip as 1" with the track number as 0. I haven't figured out how to name the file before doing a Rip as 1, but I'm sure Spoon could tell you if it is possible.
    Last edited by texasflood; 12-17-2010 at 11:53 PM. Reason: mispelled word

  8. #8
    dBpoweramp Guru Wayne's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Lowestoft, England
    Posts
    1,235

    Re: Combining tracks to a single file??

    You can rename the track "Rip as 1" before you rip by selecting it and pressing F2. You can then input a new name.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •