title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28

Thread: Connecting to media in WMP

  1. #1

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    17

    Connecting to media

    Hi,

    Sorry if I'm not in the right forum. My question is: does any one know how to get rid of that problem of Windows Media Player that says "Connecting to media" when you try to watch a streaming video/audio? I looked everywhere on the internet. No forum has the solution. Even Microsoft knows about that, but they never tried to help people to fix that. I think this problem has no cure right now. I updated, installed and resintalled everything, but still doesn't work. I'm not the only one, but thousands of people.

    Thanks a lot for you help

  2. #2
    dBpoweramp Guru ChristinaS's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    4,097

    Re: Connecting to media

    Well, this is WMP's way of informing you that it takes some time to actually connect to the server where the video is located. The only way not to see that is to download the video itself (not the meta file) and store it on your pc and then watch it directly.

    The "Connecting to media" message is better than seeing a blank screen until such time as the file starts streaming - which might never happen if the server is busy.

  3. #3
    dBpoweramp Guru ChristinaS's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    4,097

    Re: Connecting to media

    But you can change the skin and several skins don't display those messages.

  4. #4

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    17

    Re: Connecting to media

    Thanks for you answers. But the problem is that is keeps saying "Connecting to media" and it lasts for ever. If I let it for 24 hours, it would do the same thing. Thousands of people have this problem and Microsoft doesn't want to do anything to fix that.

    I can't download the video ai want to watch, because it is a live streaming.

    Thanks s lot

  5. #5
    dBpoweramp Guru Wayne's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Lowestoft, England
    Posts
    1,230

    Re: Connecting to media

    What exactly do you want WMP to do in this situation?

    The message occurs because WMP is trying to gain a connection so that it can download the live stream and for some reason (too many other people are doing the same or the server is busy) it is having problems.

    Wayne

  6. #6

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    17

    Re: Connecting to media

    There is only one thing I want WMP to do in this situation, is to play online streaming videos and audio. It's not a question of too many other people are doing the same or the server is busy. It's a problem within WMP.

  7. #7
    dBpoweramp Guru ChristinaS's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    4,097

    Re: Connecting to media

    If WMP cannot connect to the server, despite your having used the proper settings, then there's nothing else you can do.

  8. #8

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    17

    Re: Connecting to media

    I tried all the settings. No chance. The only solution is to format the HD and reinstall the whole system. This problem has been posted many times in Microsoft forums. They know about that. Why don't they fix it!!

  9. #9
    dBpoweramp Guru Wayne's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Lowestoft, England
    Posts
    1,230

    Re: Connecting to media

    I've never had any problems connecting to streaming media in WMP except when the server I'm trying to connect to has been busy.

    What version of WMP and Windows are you using? Do you have the same problems with Quicktime streams?

    Wayne

  10. #10
    dBpoweramp Guru ChristinaS's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    4,097

    Re: Connecting to media

    Quote Originally Posted by gilligan
    I tried all the settings. No chance. The only solution is to format the HD and reinstall the whole system. This problem has been posted many times in Microsoft forums. They know about that. Why don't they fix it!!
    Have you looked at Proxy connections for instance? At Allow WMP to connect to the internet, etc?

    Why don't you post the link here so we can see if it's accessible or not?

    Actually I'll move thsi thread to Spoon's Forum, not a dB issue.

  11. #11

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    17

    Re: Connecting to media in WMP

    Yes, I allowed WMP to connect to the internet. There is not a specific link. I tried all the links to all streaming videos. The version of WMP I have is 10 with WIndows XP PRO SP2.

    If I try to watch videos for Quicktime and Real Player, I have no problem. These 2 programs work perfectly. But whem it comes to WMP, it only says "Connecting to media" and it lasts for ever.

  12. #12
    dBpoweramp Guru ChristinaS's Avatar
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Montreal, Canada
    Posts
    4,097

    Re: Connecting to media in WMP

    You must have a firewall or proxy settings that are blocking WMP's access to the net.

  13. #13

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    17

    Re: Connecting to media in WMP

    No, it's not a problem of firewall of proxy. I use no proxy and WMP is allowed in the firewall. It's just a problem of WMP.

  14. #14
    dBpoweramp Guru Wayne's Avatar
    Join Date
    Aug 2002
    Location
    Lowestoft, England
    Posts
    1,230

    Re: Connecting to media in WMP

    Can you supply us with links to examples of those you are having problems with?

    Wayne

  15. #15

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    17

    Re: Connecting to media in WMP

    Hi,

    Now WMP works perfectly AFTER I reinstalled the whole system. Thanks a lot for your help.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •