title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 46 to 60 of 84

Thread: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

  1. #46

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1

    Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    32kbps mono doesn't work for me. I get a Codec Error "

    Also the resulting file sounds awful in winamp. I stream to myself in 32kbps aacplus using oddcast/icecast and everything sounds quite a bit better. Am I doing something wrong?

  2. #47

    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1

    Red face Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    I have created a GUI for the command line encoder...


    Grab if you fancy!

    fruk.net

    You need the Microsoft .net Framework to run the gui.

    Enjoy.

    Tom - www.mouselike.org

  3. #48

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    17

    Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    I haven't really been staying on top of this thread - sorry. Anyhow, there's a new reference encoder (26.410 rev 6.50) that I will be modifying once I get back from my classes today.

    The reason encoding is capped at 64kbps is that the tuning tables (devised by the 3gpp consortium) only have tuning entries up to 64kbps. Tiny little changes to this table can alter the sound quality of the outputted file in various ways, and I am far from qualified to be meddling with the tuning tables in this way. However, I can play with the tables a bit to see if I can make good-sounding output at higher bitrates.

    Any other questions you may have, please let me know as I will be periodically checking this thread for the near future.

    EDIT: Update posted in the first thread.

    --Brandon Siegel
    Last edited by bsiegel; 01-20-2006 at 09:14 AM.

  4. #49

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2

    Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    Cool!

  5. #50

    Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    Thank you for this very fine piece of software.
    Is the source code freely useable ? Is there any licencing scheme ?

    I'm asking this because i was wondering if such AAC+ functionality could be included into Videolan to stream live along with their h.264 codec.
    www.videolan.org

    Thank you.

  6. #51

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    14

    Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    @bsiegel
    please, provide fresh patch (higher bitrate support) too

  7. #52

    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    1

    Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    hi, thanks for this great encoder, I've been using the version 630 with no problems. With the version 650 encoded files I get an error winamp, tcpmp, and vlc. The error in winamp is "Unexpected channel configuration change", and in tcpmp and vlc they play as blank songs.

    Any ideas of what I'm doing wrong?

  8. #53
    Banned
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    80

    Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    Hi, Why when encoding with dbpoweramp we don't have to encode from a wav and when encoding using the console yes?

    What i do after encoding is to remove the container using the MP4-AAC-MP4 codec, this names the file .aac. Some players which thinks they can't play aac, they plays it when using a mp4 container, but i think using only aac is the correct way (the only one which i realised that have problems is wmplayer, but using a mp4 container it doesn't recognise the plus of the encoded audio and the sound isn't good anyway).

    here's the codec
    http://www.dbpoweramp.com/codecs/dBp...c-aactomp4.exe

  9. #54
    Banned
    Join Date
    Nov 2004
    Posts
    80

    Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    the only problem i have is that the id tags doesn't preserv on the new file

    when using mp4 winamp doesn't recognize the sbr, but using aac it's 100% perfect

  10. #55

    Join Date
    May 2006
    Posts
    3

    Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    whats the difference between this encoder and the nero mp4 version2 encoder that we have at codec central (http://www.dbpoweramp.com/codec-central-mp4.htm) ?

    is this one better than what we have at the codec central?

    thanks

  11. #56
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    39,030

    Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    Winamp uses FhG if I remember correctly, the codec central Nero codec only works with Nero v6 or v5. Nero have a new free command line codec, we will be beta testing a front end in the next few days.

  12. #57

    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Mexico City
    Posts
    1

    Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    Hi! There :smile2:

    Nice being here with you guys, I've got a question though.
    I've downloaded the Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec but I don't know how to install it. :cry: I know this sounds a little silly but I'm new to these things. The program I want to use the codec in is SAM 4 Broadcaster.

    Can anybody help this newbbie.
    I'll apreciate any help in advance. :komisch9:

    Robbienery

  13. #58

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    1

    Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    According to the 3GPP TS 26.401, their codec implements the HE AAC Profile at Level 2.
    Unfortunately, I need the level-3 code now.
    And I'm trying to extend the code to Level-3, but it seems to be not easy.

    (Level-2: Max AAC sampling rate (SBR present) = 24)
    (Level-3: Max AAC sampling rate (SBR present) = 24/48)
    (Level-2: Max SBR sampling rate (in/out) = 24/48)
    (Level-3: Max SBR sampling rate (in/out) = 48/48)

    Could you provide any comments to the Layer-3 extension task ?
    Thanks in advance.

  14. #59

    Join Date
    Nov 2006
    Posts
    1

    Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    Hi,

    I don't know if some one can tell me why I get the following Error Message when I try to generate one .AAC file through the AAC Plus Encoder

    C:\Norma_Angelica\SYMBIAN_PROJECT\TOOLS\26410-630\26410-630_ANSI-C_source_code\3GPP_enhanced_aacPlus_src_240505Floa tFR_aacPlusenc\Win32_D\CT>enhAacPlusEnc.exe PCM_24_S.wav C:\Norma_Angelica\SYMBIAN_PROJECT\TEST_FILES\ACC_T EST_FILES\AAC_24_S.aac 24000 s

    ************************************************** ***********
    * Enhanced aacPlus 3GPP Floating Point Reference Encoder
    * Build Nov 8 2006, 11:03:55
    *
    ************************************************** ***********

    could not open PCM_24_S.wav

  15. #60

    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1

    Re: Enhanced AACPlus (AACPlus v2) Codec

    Is there any way to make the 3gp output file hinted for streaming servers? Thanks in advance?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •