title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 12 of 12

Thread: Dbpoweramp won't start ripping

  1. #1

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    47

    Dbpoweramp won't start ripping

    I'm running the latest version of DbPoweramp. When I put in any CD it finds the metadata and artwork but won't start the ripping process. I've tried several cd's which I've ripped in the past. All the settings, including the pathway, are what I've used in the past. This started when I downloaded the latest version. What is happening?

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    42,685

    Re: Dbpoweramp won't start ripping

    Set the ripping mode to 'Burst' and set the encoder to 'Test Conversion'

    does the ripping work?

  3. #3

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    47

    Re: Dbpoweramp won't start ripping

    How do I set the ripping mode?

  4. #4

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    47

    Re: Dbpoweramp won't start ripping

    When ripping fails to start and I cancel it I get a message on the screen that says "audio file passed verification" from dBpoweramp.

  5. #5
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    London, UK
    Posts
    3,942

    Re: Dbpoweramp won't start ripping

    Quote Originally Posted by kswanson View Post
    How do I set the ripping mode?
    CD Ripper: Options > Ripping Method

  6. #6

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    47

    Re: Dbpoweramp won't start ripping

    I set it to test conversion and burst but no joy. It still won't rip.

  7. #7
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    1,646

    Re: Dbpoweramp won't start ripping

    Which anti virus software is running?

    Dat Ei

  8. #8

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    47

    Re: Dbpoweramp won't start ripping

    ESET, which I installed a month ago. Hmm...

  9. #9
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    42,685

    Re: Dbpoweramp won't start ripping

    As a test start Windows in safemode and the anti virus will not be running:

    https://support.microsoft.com/en-us/...4-b3e5e56fe234

  10. #10

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    47

    Re: Dbpoweramp won't start ripping

    Turned off ESET and the firewall and nothing. Repeated and one disc ripped but while ripping nothing showed on the track bar as a % of ripping--it stayed at 0%. Turned ESET and the firewall back on and a second disc failed. Tried again and it ripped, again with nothing indicated on the track ripping bar. Has the UI changed with the new version?
    At this point we think there is a software problem with dBpoweramp or the CD drive itself.

  11. #11
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    42,685

    Re: Dbpoweramp won't start ripping

    Try a different ripping program, such as Exact Audio Copy as a test.

  12. #12

    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    47

    Re: Dbpoweramp won't start ripping

    Last night I deleted and re entered the pathway and it ripped one CD but only one. To do more I had to repeat the process for each cd. I had this problem before I updated to the new dBpoweramp version. I'm thinking it may be the drive itself.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •