title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 15 of 36

Thread: Qnap 4.5.1 No digital signature

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    8

    Qnap 4.5.1 No digital signature

    Just updated my QNAP TS-251b to version 4.5.1.1456. I am now being asked to remove Asset R7 which has a warning triangle and the message 'no digital signature'. Any ideas? Thanks.

  2. #2
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Lancs
    Posts
    69

    Re: Qnap 4.5.1 No digital signature

    I'm getting a similar message on my updated QNAP TS-653A. Also the Asset main menu page seems to have changed layout and shows the QNAP's pathway for the configuration data.
    Last edited by sjbabbey; 10-16-2020 at 12:16 PM.

  3. #3
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Lancs
    Posts
    69

    Re: Qnap 4.5.1 No digital signature

    I've just found this on the QNAP site:

    https://www.qnap.com/en/how-to/knowl...ty-counsellor/

  4. #4

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    8

    Re: Qnap 4.5.1 No digital signature

    Thank you for that suggestion. Tried following the instructions in the link but nothing changes.

  5. #5
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Lancs
    Posts
    69

    Re: Qnap 4.5.1 No digital signature

    Yes I tried reinstalling Asset v7 having first gone into the settings (gear cog) in the App Centre and ticked the box to "Allow installation of Applications without a digital signature". The Asset app installed OK but the warning is still there. However, whilst it has the orange warning triangle and shows "Remove" rather than "Open" under the Asset app logo you do not have to remove it as far as I can tell and you can open the application from the main menu on the front screen.

  6. #6

    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    8

    Re: Qnap 4.5.1 No digital signature

    Yes, everything still appears to work despite the warnings.

  7. #7

    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Reading
    Posts
    8

    Re: Qnap 4.5.1 No digital signature

    Quote Originally Posted by euphonia View Post
    Just updated my QNAP TS-251b to version 4.5.1.1456. I am now being asked to remove Asset R7 which has a warning triangle and the message 'no digital signature'. Any ideas? Thanks.
    The same here on a TS-453. I also followed this https://docs.qnap.com/nas/QuTS%20her...6478CF272.htmland reinstalled allowing it to use unsigned apps but I still cannot open in the app centre and can only remove.

  8. #8

    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Reading
    Posts
    8

    Re: Qnap 4.5.1 No digital signature

    This is all I can see asset.png

  9. #9
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Lancs
    Posts
    69

    Re: Qnap 4.5.1 No digital signature

    Hammerhead

    I haven't tried this yet as I don't want to "Stop" Asset and have to regress my firmware again but it may work for you.

    QNAP have an app called Qmanager which you can install on an ipad/android tablet or smartphone. Using Qmanager the left hand side menu has a link to your QNAP's App Centre. In mine the Asset icon is listed as installed and has 3 dots on the right hand side which opens a menu. In that menu I have the options to Stop the app, Remove the app or Cancel (Leave the menu). This is because my app is still active and I can access its config page from the front menu icon on my QNAP.

    Hopefully, if you open the Qmanager app on your device the Asset logo will appear and have the option to "Start" Asset.

    Please try this if you can and report back either way.
    Last edited by sjbabbey; 10-19-2020 at 06:39 AM.

  10. #10
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,038

    Re: Qnap 4.5.1 No digital signature

    Thanks for reporting.
    Problem with QNAP firmware 4.5.1 confirmed, investigating.

  11. #11
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    1,038

    Re: Qnap 4.5.1 No digital signature

    Upgraded one of my NASes to 4.5.1 manually (it is not in auto update yet...).
    Asset is flagged as disabled due to missing digital signature, but not actually blocked from running. You just can't legitimately open it from QNAP app list - or suspend it without removal. This seems to be QNAP's idea of security; I wish this was some joke but it's not.
    You can still access Asset by entering http://name-of-your-NAS:45537/ in your web browser.
    QNAP QPKG building kit entry is also flagged as unsigned/disabled on the same NAS, I hope that also works or else my build chain is broken....

  12. #12
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Lancs
    Posts
    69

    Re: Qnap 4.5.1 No digital signature

    I reported the issue over on the naim forum together with the tip about using the Qmanager app and have had a couple of responses confirming that users there have tried this and that Asset can be started up using Qmanager as suggested in my earlier post.

  13. #13
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Apr 2014
    Location
    Lancs
    Posts
    69

    Re: Qnap 4.5.1 No digital signature

    Thank you for the webpage tip, Peter. These are great to have as shortcuts direct to the config page so I've now bookmarked the config pages in my web browser in case I need them in future.

  14. #14

    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Reading
    Posts
    8

    Re: Qnap 4.5.1 No digital signature

    Quote Originally Posted by sjbabbey View Post
    Hammerhead

    I haven't tried this yet as I don't want to "Stop" Asset and have to regress my firmware again but it may work for you.

    QNAP have an app called Qmanager which you can install on an ipad/android tablet or smartphone. Using Qmanager the left hand side menu has a link to your QNAP's App Centre. In mine the Asset icon is listed as installed and has 3 dots on the right hand side which opens a menu. In that menu I have the options to Stop the app, Remove the app or Cancel (Leave the menu). This is because my app is still active and I can access its config page from the front menu icon on my QNAP.

    Hopefully, if you open the Qmanager app on your device the Asset logo will appear and have the option to "Start" Asset.

    Please try this if you can and report back either way.

    Brilliant - this worked for me. I saw the attached on my iPhone and just pressed 'start'

    I know that QNAP want to be cautious about unsigned apps but I don't think that they should be blocking them! I've just seen the later reply on this as well.IMG_1540.jpg

    Can Spoon get the app signed?

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •