title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 6 of 6

Thread: Does Asset read the TBPM field?

  1. #1
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    93

    Does Asset read the TBPM field?

    I'm trying to index BPM in Asset and it works with FLAC but not mp3.

    It seems that the TBPM field for ID3 tags is not supported?

  2. #2
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    93

    Re: Does Asset read the TBPM field?

    Any input on this?

    I have tried Asset R6 and R7, ID3v2.3 and ID3v2.4, different tagging software - nothing works.

    FLAC no problem.

  3. #3
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,232

    Re: Does Asset read the TBPM field?

    If you have dBpoweramp, right click >> edit id tags

    This will tell you the field name, then you would have to add this to the database so Asset scans that field.

    https://forum.dbpoweramp.com/showthr...-Tags-to-Asset

  4. #4
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    93

    Re: Does Asset read the TBPM field?

    It turns out that you need to index TEMPO if you want Asset to read the TBPM field in mp3's... Indexing BPM does not work for mp3, but is needed for FLAC.

    The workaround, since you obviously want to have the two file formats in the same "beats per minute" tree, is to re-tag all your FLACs with a TEMPO field, but hey... that shouldn't be necessary when BPM is the proper term (and is also more commonly used).

    It's also awkward since BPM (TBPM) and TEMPO (SYTC) are two different things: https://id3.org/id3v2.3.0

    It would suit better if indexing BPM would read the TBPM/BPM fields and indexing TEMPO would read the SYTC/TEMPO fields.

    Spoon, what do you think - would you consider to correct this in R7?

  5. #5
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,232

    Re: Does Asset read the TBPM field?

    We will take a look at it yes.

  6. #6
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    93

    Re: Does Asset read the TBPM field?

    Great, thank you.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •