title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 11 of 11

Thread: Asset 6.3 new albums

  1. #1

    Asset 6.3 new albums

    Iíve updated to 6.3 and have noticed that new albums donít show up in the Naim app without forcing a rescan. With 6.2 they appeared virtually straight away. Iím using a Qnap. I wonder if Iíve done something wrong or whether itís a bug. Thanks.

  2. #2

    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    12

    Re: Asset 6.3 new albums

    Same issue for me too since installing 6.3 on my QNAP. I have to click on "Rescan Folders..." to get it to find the albums, "Restart Asset" has no effect.

  3. #3
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    814

    Re: Asset 6.3 new albums

    The problem is being investigated, thanks for reporting.

    Update: problem confirmed, indeed Linux folder monitoring regressed in R6.3. An update will be released shortly.
    Last edited by PeterP; 10-29-2019 at 07:08 AM. Reason: Updated

  4. #4

    Re: Asset 6.3 new albums

    Thanks Peter, it will be good to have this fixed.

  5. #5
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    814

    Re: Asset 6.3 new albums

    New beta:
    https://forum.dbpoweramp.com/showthr...inux-R6-4-beta

    As usual, install new version without uninstalling old, then beta will function as registered.

  6. #6

    Re: Asset 6.3 new albums

    Does this mean that installing the beta will fix the issue? Do I just install it like I did to get to 6.3? And will all settings, particularly the browse tree stay in place? As you can tell, I&*8217;m not too hot on technical stuff.

  7. #7

    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    8

    Re: Asset 6.3 new albums

    I haven't been able to check 6.3, but in 6.2 in New Albums the Artist info is pulling from the Album Artist tag, not the Artist tag. If that can be fixed too, that would be great.

  8. #8

    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    8

    Re: Asset 6.3 new albums

    Update - The issue still occurs in 6.3

  9. #9
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Aug 2018
    Posts
    54

    Re: Asset 6.3 new albums

    Quote Originally Posted by Hungryhalibut View Post
    Does this mean that installing the beta will fix the issue? Do I just install it like I did to get to 6.3? And will all settings, particularly the browse tree stay in place? As you can tell, I&*8217;m not too hot on technical stuff.
    Hi HH, yes all your browse tree & config setting are kept, nothing gets changed.

    I'm not sure if its fixed the problem or not as my Synology did not have the same as you reported on QNAP, but when I had it set to detect new tracks & then loaded 3 new albums, it did not see them, I had to run a rescan.

  10. #10

    Re: Asset 6.3 new albums

    I&*8217;ve never loaded the beta and the new album appears straight away, just like before. Thanks!

  11. #11

    Join Date
    Sep 2018
    Posts
    12

    Re: Asset 6.3 new albums

    Beta 6.4 works great. New albums are now detected very quickly.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •