title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17

Thread: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

  1. #1

    QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    Hi Spoon,

    Sorry for the barrage of posts.
    I just purchased AUPNP for my QNAP 870 pro (x86 not ARM). I uninstalled R6.2 trial and installed R6.3 premium per the given instructions.
    Unfortunately none of my devices can see the R6.3 server to connect to it now.
    Tried restarting NAS, enabling/disabling instance, making new instance, restarted app from QTS dashboard, restarting from within AUPNP, restarting home devices, checked .qpkg folder was deleted (through SSH) before installing R6.3 etc. Music path and config has been setup as before in R6.2
    R6.3 runs, i can see that from the main interface web page just nothing can see the server

    Since im going away for a month tomorrow i've had to uninstall R6.3 and reinstall R6.2 trial pkg for the wife to use
    R6.2 is immediately discovered by all home devices and now declares me a premium customer in the web interface (not sure how)

    FYI I'm running most up to date QNAP firmware QTS 4.3.6.1070

    Any ideas?
    Last edited by sadsack5000; 10-01-2019 at 01:49 PM.

  2. #2
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    815

    Re: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    Thanks for the bug report.

    Before we get to fix this, you can install R6.2 trial over R6.3 registered and get R6.2 registered; the registered status sticks if you don't uninstall the old version.

    In order to generate debug information for me to look into:
    Reinstall Asset R6.3, go to settings, enable debug logging.
    Restart Asset instance a few times from the main page, wait a few minutes.
    Export configuration dump (will include any generated logs) and email to peter@dbpoweramp.com for analysis. Normal dump is enough, complete might turn up very large.

    Thanks.
    Last edited by PeterP; 10-02-2019 at 04:51 AM.

  3. #3

    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    3

    Re: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    Hi,
    Same problem here. Today I purchased Asset R6.3 Premium, uninstalled the previous version (6.2, trial), installed R6.3 premium and restarted my NAS (Qnap, TS-219P+).
    Alas, the new version won't start up and Asset R6.3 is not visible in my network.

    Can you please help me out? Is it because of my NAS (ARM??).

  4. #4
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    815

    Re: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    I'm sorry but TS-219 series are not supported anymore, please stick with Asset R6.2.

    Please install R6.2 trial on top of R6.3 registered to get R6.2 registered. Don't uninstall anything or restart the NAS.

  5. #5

    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    3

    Re: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    Dang... I did uninstall R6.2 trial. Is 6.2 still available? And btw the download page says 'all [qnap] models supported
    Last edited by hartman; 10-02-2019 at 09:43 AM.

  6. #6
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    39,048

    Re: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    We have added R6.2 to the registered download page, for legacy qnaps.

  7. #7

    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    3

    Re: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    Thanks. Works! Still a bit disappointed I can't upgrade any more.

  8. #8

    Join Date
    Oct 2019
    Posts
    1

    Re: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    Hallo,
    I have the same problem. Yesterday I installed Asset R6.3 Premium, uninstalled the previous version (6.2 Premium) and restarted my NAS (Qnap, TS-119). New version won't start up and Asset R6.3 is not visible in my network (No connection with Side 192.XXX.).

    Thank you for help!
    Peter

  9. #9
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    39,048

    Re: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    You would have to download R6.2 which supports your NAS.

  10. #10

    Join Date
    Oct 2019
    Location
    Slough UK
    Posts
    1

    Re: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    Hi
    Same problem. QNAP TS-112 Running Firmware 4.3.3 (I had a copy 0f 6.1 so back dated to that)
    I was expecting to trouble shooting but this answers my question.
    It would be appreciated if it could be made clear on the download page that older NAS models are not supported as of v6.3
    Thanks

  11. #11
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    39,048

    Re: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    On the registered download page the legacy R6.2 is available.

  12. #12

    Join Date
    Feb 2015
    Posts
    2

    Re: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    Quote Originally Posted by PeterP View Post
    I'm sorry but TS-219 series are not supported anymore, please stick with Asset R6.2.

    Please install R6.2 trial on top of R6.3 registered to get R6.2 registered. Don't uninstall anything or restart the NAS.
    is there a list available of the Qnap which is supported?

  13. #13
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    39,048

    Re: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    We do not have a list, what is your NAS?

  14. #14

    Re: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    Quote Originally Posted by PeterP View Post
    Thanks for the bug report.

    Before we get to fix this, you can install R6.2 trial over R6.3 registered and get R6.2 registered; the registered status sticks if you don't uninstall the old version.

    In order to generate debug information for me to look into:
    Reinstall Asset R6.3, go to settings, enable debug logging.
    Restart Asset instance a few times from the main page, wait a few minutes.
    Export configuration dump (will include any generated logs) and email to peter@dbpoweramp.com for analysis. Normal dump is enough, complete might turn up very large.

    Thanks.
    Hi Peter, im back from my month away now apologies for the delay getting back to you.

    I have followed your instructions by installing 6.3, restarting several times and exporting the debug log for you to analyse. I have emailed it to you just now

    Hoping you are able to find the bug and fix

    Best Regards

  15. #15

    Re: QNAP R6.3 Premium Server Not Visible

    Quote Originally Posted by PeterP View Post
    Thanks for the bug report.

    Before we get to fix this, you can install R6.2 trial over R6.3 registered and get R6.2 registered; the registered status sticks if you don't uninstall the old version.

    In order to generate debug information for me to look into:
    Reinstall Asset R6.3, go to settings, enable debug logging.
    Restart Asset instance a few times from the main page, wait a few minutes.
    Export configuration dump (will include any generated logs) and email to peter@dbpoweramp.com for analysis. Normal dump is enough, complete might turn up very large.

    Thanks.
    Hmmm my post disappeared, weird i guess i'll retype

    Hi Peter, i am back from my month away now apologies for the delay responding

    I have reinstalled 6.3 and generated the logs you required. I have just emailed them to you on the address above

    Hope you are able to find a fix, please let me know how you get on

    Best Regards

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •