title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 13 of 13

Thread: Batch Converter has possible MP3 corruption.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Crowborough, UK
    Posts
    9

    Question Batch Converter has possible MP3 corruption.

    When converting some 1500 flac files to mp3 (my car won't play flac) it seems that a number (2 found so far) seem to have been corrupted in that part of 1 file has been included into another. For example the Blue Jays track "Nights Winters Years" when played as mp3 has parts of a Rolling Stones Hot Rocks track in it.

    The tracks are fine as flac and only corrupted after the Batch Conversion. Unfortunately the mp3 is too big to attach (6.81MB).

  2. #2
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    1,188

    Re: Batch Converter has possible MP3 corruption.

    To which kind of storage did you convert to?


    Dat Ei

  3. #3
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    London, UK
    Posts
    3,635

    Re: Batch Converter has possible MP3 corruption.

    Quote Originally Posted by Dat Ei View Post
    To which kind of storage did you convert to?
    ... and please can you supply more information on your system e.g. platform/OS, software versions etc.

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    39,011

    Re: Batch Converter has possible MP3 corruption.

    I can say with a certainty that it is impossible for the converter to do this by way of a bug, that is because the actual conversion engine 'Core Converter' is only told of a single source file and single destination file.

    The only way this can happen is if you have a HDD corruption and 2 files are mixed as one in the file system.

  5. #5

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Crowborough, UK
    Posts
    9

    Re: Batch Converter has possible MP3 corruption.

    No known HDD corruptions, all 3 HDDs checked & ok, corruption is only after the flac to mp3 conversion, nowhere else.
    The corrupted mp3 files have the different tracks interwoven: a section of Blue Jays' Nights Winters Years the some of the Stones track, then more Blue Jays, then more Stones. Cleanly interwoven, but sounds very odd.

  6. #6
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    London, UK
    Posts
    3,635

    Re: Batch Converter has possible MP3 corruption.

    In Windows safe mode, are you able to convert the same files to C:\Test folder, without any corruption?

  7. #7

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Crowborough, UK
    Posts
    9

    Re: Batch Converter has possible MP3 corruption.

    Also after more than 30years programming "impossible" is a word I stopped using!

  8. #8

    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Crowborough, UK
    Posts
    9

    Re: Batch Converter has possible MP3 corruption.

    Quote Originally Posted by mville View Post
    ... and please can you supply more information on your system e.g. platform/OS, software versions etc.
    Win 10 (64) + all current MS updates. Intel i7-6700K; 16GB Ram; 10TB HDs.
    dBpoweramp 16.6 (64)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •