title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 15 of 39

Thread: Naim App doesn't find Asset on network

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. #1

    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    42

    Naim App doesn't find Asset on network

    Launching the UPNP on the App and the app finds nothing.

    Material :
    CISCO router 1900W serie
    Qnap NAS TS 870 Pro running Asset 6.2
    Naim Streamer and Iphone

    I saw few thread about this and it seems that no one can solve my problem.

    Some may say it comes from a software update :
    So i installed the previous working software on the NAS, without succes.

    I also did all the maintenance on the NAS, asset seems to run "properly".
    In fact, the streamer see Asset through the "hard" network. On the Iphone, nothing.

    Some may say it comes from Iphone...
    I desinstalled the app and reinstall - no succes
    I tried to pilot through the Ipad with previous soft version - no succes
    I also tried with other streaming app like Kazoo, Kinsky ans Arcam.. No one see Asset.

    So as said on other thread, i desinstalled Asset and reinstalled it - no success zxcept that now, the streamer doesn't see it anymore even on "hard network.

    I also restarted router, switch and everything - no succes.

    As i am running out of ideas, i hope somebody have an idea or better the solution.

    Thank you by advance and best regards.
    Last edited by ikoun; 07-13-2019 at 10:10 AM.

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    42,079

    Re: Naim App doesn't find Asset on network

    Are you able to launch the Asset configuration page?

  3. #3

    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    42

    Re: Naim App doesn't find Asset on network

    Yes i am
    Last edited by ikoun; 07-13-2019 at 10:41 AM.

  4. #4

    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    42

    Re: Naim App doesn't find Asset on network

    Ok i can point something strange.

    I restarted the NAS again and i can access to Asset with the Iphone. I hope it will stay but last time i did, it stopped with unexplained reason.

    Second trial, same, first time after NAS restart works - second trial, impossible to access Asset...?

    Does that help you ?

    Anyway, that's a very strange behaviour.

    Thank you for your help ;-)
    Last edited by ikoun; 07-13-2019 at 12:22 PM.

  5. #5
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Aug 2018
    Location
    Oxfurdshy'r
    Posts
    147

    Re: Naim App doesn't find Asset on network

    A friend of mine had what sounds like it might be a similar problem some time ago, I'm not sure exactly what the problem was other than it was a firewall or a bonjour settings issue with his (new) QNAP. Other than that I haven't a clue what it could be, like the <thousands of others, my iPad, Synology, NDX & the iOS app just work first time everytime. So I suspect its a simple single item thats doing this & I would suspect its in the QNAP.

  6. #6

    Join Date
    Aug 2015
    Posts
    42

    Re: Naim App doesn't find Asset on network

    I looked again and again without any idea of what it can be. By the way, i have a Plex running on the NAS and it is not recognized as well. After starting, when i have this only one opportunity to see Asset, Plex is also shown as it was ususaly the case. I suspect it can be from the Qnap too but i don't have a clue of what it can be. Asset is running, i can control from my mac. But on the network, doesn't appear. It is frustrating.

    But as you pointed, as Mac user, the Bonjour service is activated on my NAS. Can it come from that ? On my configuration, the "Bonjour" is not buggy and works fine i think.

    I hope someone can help because i ran out of ideas.

    Thank you for your post.

    Cheers.
    Last edited by ikoun; 07-14-2019 at 06:14 AM.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •