title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 34

Thread: Asset UPnP R7

  1. #16
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    London UK
    Posts
    144

    Re: Asset UPnP R7

    Quote Originally Posted by vilsen View Post
    I've tried with embedded art now - no luck.


    Tried to uninstall R7 and installed R6.2 and album art comes back and track count is correct.

    Then uninstalled R6.2 and installed R7 and album art is gone and track count is wrong.


    Mick, which OS are you using?
    I'm using WHS 2011... Sorry, I see everything's sorted now - this was my first visit to the forum in a few days and didn't see your post.

  2. #17
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    65

    Re: Asset UPnP R7

    Thanks, no worries

  3. #18

    Join Date
    Feb 2012
    Location
    Jackson Heights, NY
    Posts
    30

    Re: Asset UPnP R7

    Synology version coming out?

  4. #19
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,496

    Re: Asset UPnP R7

    At some point yes.

  5. #20
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    May 2011
    Posts
    128

    Re: Asset UPnP R7

    I tried BETA 2 several times yesterday.
    Each time it would scan the 25K FLAC and MP3 files in the folder I used for the test.
    But the Asset catalog would be empty, 0 tracks and 0 albums.
    When I dump the contents of the library using uMediaLibrary-dumpdb.exe, all that it has is album cover meta data.
    For the last attempt:
    1. Installed 6.2
    2. Successfully scanned the 25K files
    3. Copied all versions of the MediaDatabaseFields file (identical copies for v5, v6, and v7) to a backup folder
    4. Copied all versions of the AssetUPnPDefinedBrowseTree file (identical copies for v5, v6, and v7) to a backup folder
    5. Ran V. 7 BETA 2 installation, which first uninstalls 6.2
    6. After 6.2 uninstalled and computer rebooted I deleted allversions of uMediaLibraryMainDB*.bin file and all versions of ArtStore*.bin file
    7. Proceeded with completion of installation of V. 7 BETA 2
    8. Copied all versions of the MediaDatabaseFields file (identical copies for v5, v6, and v7) from the backup folder to the production folder
    9. Copied all versions of the AssetUPnPDefinedBrowseTree file (identical copies for v5, v6, and v7) from the backup folder to the production folder
    10. Restarted Asset
    11. Did a full scan

    Same results. Album cover meta data, no data for FLAC or MP3 when dumped - not even a header with the field names.

    Installation is on a Windows PC running 8.1 Pro.

  6. #21
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    65

    Re: Asset UPnP R7

    Quote Originally Posted by RLANE View Post
    But the Asset catalog would be empty, 0 tracks and 0 albums.
    /.../
    Copied all versions of the MediaDatabaseFields file (identical copies for v5, v6, and v7) from the backup folder to the production folder
    Perhaps there's an error in MediaDatabaseFieldsv7.txt, if so you could get 0 tracks and 0 albums. Have you added anything in this file?

    Also, what do you mean by "identical copies for v5, v6, and v7"? I've never seen a v6, and v5/v7 is not compatible. So I hope you're not using MediaDatabaseFieldsv5.txt in R7 (if that's what you mean).

  7. #22
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,496

    Re: Asset UPnP R7

    Stop asset from running (control page), then delete everything in that uMediaLibrary folder, start asset, then change the path to your music library if you have to, then trigger a rescan.

  8. #23
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    May 2011
    Posts
    128

    Re: Asset UPnP R7

    Quote Originally Posted by vilsen View Post
    Perhaps there's an error in MediaDatabaseFieldsv7.txt, if so you could get 0 tracks and 0 albums. Have you added anything in this file?

    Also, what do you mean by "identical copies for v5, v6, and v7"? I've never seen a v6, and v5/v7 is not compatible. So I hope you're not using MediaDatabaseFieldsv5.txt in R7 (if that's what you mean).
    Thanks.

    The "v6" ones are non-operational - I think I just saved them to have documented what was in use then.

    Got it right now.

    Figured out how to define single-entity fields and multiple entity fields.

    Very happy!

    Nice job.

  9. #24
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    May 2011
    Posts
    128

    Re: Asset UPnP R7

    Quote Originally Posted by RLANE View Post
    Thanks.

    The "v6" ones are non-operational - I think I just saved them to have documented what was in use then.

    Got it right now.

    Figured out how to define single-entity fields and multiple entity fields.

    Very happy!

    Nice job.
    The only problem I have is with the "album artist" tag.
    The values get scanned and parsed, but all of the containers below them are empty.
    I have attached the browse tree and media files.
    Attached Files Attached Files

  10. #25
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,496

    Re: Asset UPnP R7

    Try as a test:

    Album Artist / Album{_no_track_list_}{_a_to_z_}
    Album Artist / Album\Album

    does that work, if so then try:

    Album Artist{_no_track_list_}{_a_to_z_}
    Album Artist\Album

  11. #26
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    May 2011
    Posts
    128

    Re: Asset UPnP R7

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    Try as a test:

    Album Artist / Album{_no_track_list_}{_a_to_z_}
    Album Artist / Album\Album

    does that work, if so then try:

    Album Artist{_no_track_list_}{_a_to_z_}
    Album Artist\Album
    Same behavior.

    I scanned just one item with 8 tracks (4 FLAC, 4 MP3).
    Attached is the dump.
    It looks like the indexes at the bottom have multiple items combined as t_artist (Artist, Album Artist, and Composer.)
    Is that by design?
    Attached Files Attached Files

  12. #27
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    May 2011
    Posts
    128

    Re: Asset UPnP R7

    Quote Originally Posted by RLANE View Post
    Same behavior.

    I scanned just one item with 8 tracks (4 FLAC, 4 MP3).
    Attached is the dump.
    It looks like the indexes at the bottom have multiple items combined as t_artist (Artist, Album Artist, and Composer.)
    Is that by design?
    I loaded the same files in 6.2.
    See same there with t_artist, so that is likely not the problem.
    It is strictly with browsing "Album Artist".

  13. #28
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,496

    Re: Asset UPnP R7

    Updated to beta 3:

    bug fix: album artist listing now works

  14. #29
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Jul 2018
    Posts
    65

    Re: Asset UPnP R7

    I indexed the custom tag ALBUM TYPE in beta 3 and made the tree ALBUM TYPE > root, but it doesn't work. In Asset Control, I can select an ALBUM TYPE and return to the root, but when I go on selecting ALBUM the listing is empty.

    This gave me some headache until I tried the same with some variant spelling:

    ALBUM TYPE - does not work
    ALBUM TUPE - does not work
    ELBUM TYPE - working
    ELBUM TUPE - working

    So it would seem that anything starting with ALBUM doesn't work, except ALBUM and ALBUM ARTIST of course.

    (I didn't use ALBUM TYPE in beta 2, so this is tried in beta 3 only)

  15. #30
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    May 2011
    Posts
    128

    Re: Asset UPnP R7

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    Updated to beta 3:

    bug fix: album artist listing now works
    I installed B3 and confirm - Album Artist issue resolved.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •