title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 6 of 6

Thread: Converted videos show a black screen thumbnail

  1. #1

    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Dubai
    Posts
    3

    Exclamation Converted videos show a black screen thumbnail

    So I am recording videos using my DSLR Nikon D3500 Camera which records them in .MOV format.

    When I converted them to MP4 using dBpoweramp Video Converter, they played just fine on my computer but when I copied them to my phone and then uploaded them to Instagram, they didn't show the first part of the video as a thumbnail as usual but instead they were showing a black/blank screen.

    I tried a few videos to ensure it wasn't just that one video and they all have the black thumbnail.

    Then I tried to convert those same videos using Nero Recode 2019 and they appear just fine with the thumbnail when uploaded to Instagram.

    Can someone from support look into this please?

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,469

    Re: Converted videos show a black screen thumbnail

    You are encoding as h264?

  3. #3

    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Dubai
    Posts
    3

    Re: Converted videos show a black screen thumbnail

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    You are encoding as h264?
    yes

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,469

    Re: Converted videos show a black screen thumbnail

    We are investigating this issue, but for now if you can try a test:

    browse to 'C:\Program Files\dBpowerampVideo\encoder\MP4 (H264)'

    and edit encoder.txt

    Look for the line:

    [clistring]
    -f mp4 -c:v libx264

    and change to:

    [clistring]
    -f mp4 -c:v libx264 -pix_fmt yuv420p


    Let me know please if this fixes the issue (reencode one file to MP4 (H264) set to reencode the video).

  5. #5

    Join Date
    Jan 2019
    Location
    Dubai
    Posts
    3

    Re: Converted videos show a black screen thumbnail

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    We are investigating this issue, but for now if you can try a test:

    browse to 'C:\Program Files\dBpowerampVideo\encoder\MP4 (H264)'

    and edit encoder.txt

    Look for the line:

    [clistring]
    -f mp4 -c:v libx264

    and change to:

    [clistring]
    -f mp4 -c:v libx264 -pix_fmt yuv420p


    Let me know please if this fixes the issue (reencode one file to MP4 (H264) set to reencode the video).
    Sorry I just saw your message. I noticed there is a new version R1.7 now. I will try that again and see if the issue is still there.

  6. #6
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,469

    Re: Converted videos show a black screen thumbnail

    You would have to include the Pixel Format DSP set to yuv420p

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •