title
Products            Purchase            Codec Central            Forum & Support            Professional            About
  
Results 1 to 9 of 9

Thread: Asset W10 Sound Bursts

  1. #1

    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    5

    Unhappy Asset W10 Sound Bursts

    1 - Asset Premium Registered configured as Service on W7 PC captures DAB receiver cricket commentary via ClimaxDigital Audio Capture ACAP100 to Naim network streamer perfectly - Brilliant.
    2 - Upgrade to W10 - WASAPI sources disappeared - Disaster
    3 - Discovered Asset R6 by accident. Upgraded Asset to R6 configured as service. W10 WASAPI sound sources reappear but when selected the sound is heard as high speed sound bursts separated by silence. Ratio approx 1 burst to 4 silence.
    4 - Asset configuration advanced settings unhelpful.
    5 - Anyone got any ideas about what's wrong and how to fix it

  2. #2
    Da Man
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    36,553

    Re: Asset W10 Sound Bursts

    Try running not as a service.

  3. #3

    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    5

    Re: Asset W10 Sound Bursts

    Running as Local Account seems to disable the WASAPI sound sources as they cannot be selected and results in silence.
    Only other Asset option is disable which I haven't tried.

  4. #4
    Da Man
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    36,553

    Re: Asset W10 Sound Bursts

    It lists the sources? when running local account?

  5. #5

    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    5

    Re: Asset W10 Sound Bursts

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    It lists the sources? when running local account?
    I must have had some finger trouble last time - or more probably impatience - Sorree!

    Yes, local account lists (2) sources (Headphones and Headphones/Speaker) as does service.
    Local account permits selection of source and results in sound bursts identical to service.

    I don't know if the following is relevant. I don't use asset to stream music from the PC on which it resides. Consequently I have never used local account and have not used asset configuration to supervise the PC music source.

  6. #6
    Da Man
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    36,553

    Re: Asset W10 Sound Bursts

    Try updating your sound card drivers.

  7. #7

    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    5

    Re: Asset W10 Sound Bursts

    Updated drivers - Headphone source has disappeared but Speakers/Headphone source available and selectable - audio result unchanged.
    i.e. - PC audio plays USB captured source properly, Naim ND5XS network streamer plays sound as bursts.

  8. #8
    Da Man
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    36,553

    Re: Asset W10 Sound Bursts

    Your pc to naim connection is all wired network?

  9. #9

    Join Date
    Sep 2017
    Posts
    5

    Re: Asset W10 Sound Bursts

    Yes, both connections are wired. The PC and the ND5SX are 2 of 14 devices wire-connected to a 25-port 1Gb wired network. Both are connected to the same Netgear GS116 switch. Network configuration is unchanged from previously successful W7/R5 arrangement. (Incidentally both sound sources now available - more finger trouble !)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright 2018 Illustrate. All Rights Reserved.