title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 8 of 8

Thread: Setting volume of Mp3 using Volume Normalize

  1. #1

    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    4

    Setting volume of Mp3 using Volume Normalize

    While encoding a mp3 file, I am trying to set the volume with the command below

    CoreConverter.exe -infile="C:\Temp\Input_001.mp3" -outfile="C:\Temp\Out1.mp3" -dspeffect3="Volume Normalize="-mode={qt}10{qt} -maxamp={qt}100{qt} -desiredb={qt}-.1{qt}" -convert_to="mp3 (Lame)" -V 6


    How do I use Volume Normalize so that the file will play with a default volume?

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    42,066

    Re: Setting volume of Mp3 using Volume Normalize

    You would need -dspeffect1= not 3

  3. #3

    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    4

    Re: Setting volume of Mp3 using Volume Normalize

    I tried with dspeffect1 and still could not set the volume. Essentially I want to be able to control how loud the audio clip plays. I tried the following


    CoreConverter.exe -infile="C:\Temp\9780147519658_001.mp3" -outfile="C:\Temp\Out1.mp3" -dspeffect1="Volume Normalize="-mode={qt}10{qt} -maxamp={qt}100{qt} -desiredb={qt}-.1{qt}" -convert_to="mp3 (Lame)" -V 6

    Can you correct this query? Thanks

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    42,066

    Re: Setting volume of Mp3 using Volume Normalize

    If you convert with the gui, it works as you require? (right click >> convert to)

  5. #5

    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    4

    Re: Setting volume of Mp3 using Volume Normalize

    I dont see a GUI. And I dont see the convert option when I right click on the file. How do I open the GUI?

  6. #6
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    42,066

    Re: Setting volume of Mp3 using Volume Normalize

    Run the program Music Converter from the start menu.

  7. #7

    Join Date
    Feb 2017
    Posts
    4

    Re: Setting volume of Mp3 using Volume Normalize

    I was able to open the GUI and in Volume Normalize--->Desired Volume, of I set the db to a specific value, then I am able to control the loudness--which is what I need.

    If you can tell me how to do it from command prompt, that would be great. Thanks for your help.

  8. #8
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    42,066

    Re: Setting volume of Mp3 using Volume Normalize

    Once working in the gui, then extract the values:

    https://forum.dbpoweramp.com/showthr...-For-Scripting

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •