title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Page 3 of 7 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 31 to 45 of 94

Thread: dBpoweramp R16 Discussions

  1. #31
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,575

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    If you had an older 32 bit version, you need to clear off the 32 bit version totally, then reinstall the codecs:

    https://forum.dbpoweramp.com/showthr...rom-the-System

  2. #32
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    66

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    Looks like i do have the 32-bit version (of R15) installed.

    Can i just confirm that the instructions in the link will uninstall the 32-bit codecs only, or will following them install everything (thus requiring me to reinstall R15 to maintain my registered version/state, followed by R16 Beta)?

  3. #33
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,575

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    Run the linked program, then install R15 64 bit, then R16 64 bit.

  4. #34

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    13

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    You can force the 32 bit version to install, uninstall all dBpoweramp programs, then install your registered, then install the beta forced to 32 bit (hold the right shift key whilst double click the install exe).
    I supposed that is a workaround, but I was hoping to be able to test the 64-bit version.

  5. #35
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    66

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    Run the linked program, then install R15 64 bit, then R16 64 bit.
    I've finally got round to doing this...But unfortunately i'm still unable to convert to WMA (Lossless).

    I'm trying to convert from ALAC to WMA Lossless, but get an error on when converting, with the error reading "Windows Media Audio 10: Error Starting WMA Writing (unknown reason). (clEncoder::BeginConversion)"

    Any ideas what is causing this, or how i can get it converting again?

  6. #36
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    London, UK
    Posts
    3,584

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    Quote Originally Posted by Salem874 View Post
    I'm trying to convert from ALAC to WMA Lossless, but get an error on when converting, with the error reading "Windows Media Audio 10: Error Starting WMA Writing (unknown reason). (clEncoder::BeginConversion)"

    Any ideas what is causing this, or how i can get it converting again?
    Can you still convert from ALAC to something else e.g. flac, without getting an error?

  7. #37
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    66

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    Quote Originally Posted by mville View Post
    Can you still convert from ALAC to something else e.g. flac, without getting an error?
    Conversion from ALAC to FLAC works flawlessly

  8. #38
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,575

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    You are on the insider build program?:

    https://forum.dbpoweramp.com/showthr...eginConversion

  9. #39
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Sep 2006
    Location
    Cambridge, UK
    Posts
    66

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    You are on the insider build program?:

    https://forum.dbpoweramp.com/showthr...eginConversion
    Yes i am actually... Just replied to that thread,

  10. #40
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    1,140

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    Hey Spoon,

    I have questions regarding your post "Batch Converting For Car", or to be concretely regarding this two sentences:

    dBpoweramp will be setup to write the files to a location on the HDD, and later as new music is added to my main collection, Batch Converter will convert just the new files, saving time.
    The conditional encoding effect enables Batch Converter to be loaded at a later date and only new tracks (which match filter) to be encoded, saving time.

    How will Batch converter detect new files or new tracks?

    Will the algorithm do something like a sync:
    - convert sources missing at the destination,
    - convert sources that are younger (creation timestamp or modification timestamp) than existing destinations,
    - delete obsolete files at the destination?
    That would be very helpful in case one has edited metadata for one's lossless source files and want to update the lossy copies in several collections.

    Is it possible to overwrite the feature to convert all files and not only new files?


    Dat Ei

  11. #41
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,575

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    It is the DSP Effect Conditional Encode. You can set to skip the file, unless the source is older than destination. However there is no way to delete obsolete files.

  12. #42
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    1,140

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    What timestamp decides on newer or older? Creation or modification date?

    And if it is the modification date, will dBpa consequently update the modification date in the future, if one edits the metadata?


    Dat Ei

  13. #43
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,575

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    Is modification date, editing tags updates the modified date.

  14. #44

    Join Date
    May 2008
    Posts
    10

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    AMG is out at the moment? Or will it stay like this?
    I had a lot of completely wrong composer entries with the new beta... (songwriter details are very important to me when I tag my collection)

  15. #45
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Feb 2014
    Posts
    1,140

    Re: dBpoweramp R16 Discussions

    Hey MartinGr,

    Quote Originally Posted by MartinGr View Post
    AMG is out at the moment? Or will it stay like this?
    AMG support will be discontinued: clickclack!

    Quote Originally Posted by MartinGr View Post
    I had a lot of completely wrong composer entries with the new beta... (songwriter details are very important to me when I tag my collection)
    Isn't that a problem of the databse content, but not the dBpa version?


    Dat Ei

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •