title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 3 of 3

Thread: Asset UPnP 5.1 serving FLAC but not mp3 - downgrade

  1. #1

    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    2

    Question Asset UPnP 5.1 serving FLAC but not mp3 - downgrade

    I purchased Asset UPnP premium 5.1 and installed on Windows Server 2012 Essentials. FLAC files are playing well on my Beosound 5 Encore but mp3 files are breaking up (playing and stopping every few seconds). I had no issues with the prior version which I used as the free version (4.3 I believe - or perhaps 4.5 - for home server 2011). Everything works well when served to a Windows 10 PC.

    Where do I find the prior version(s) of Asset UPnP so I can downgrade to the version I used before upgrading to 5.1?
    Last edited by bollen; 11-09-2015 at 04:40 PM.

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,494

    Re: Asset UPnP 5.1 serving FLAC but not mp3 - downgrade

    Perhaps you have mp3 set to be served as wave? and wireless is not able to supply the data enough.

    Check the settings for mp3 files.

  3. #3

    Join Date
    Nov 2015
    Posts
    2

    Re: Asset UPnP 5.1 serving FLAC but not mp3 - downgrade

    Thanks for your suggestion. I have the whole house on a wired gigabit network so that's not my problem. However, I did try the opposite of your suggestion - serve mp3 as wave. That works! So I believe there is a specific issue with playing mp3 files (flac and m4a are served just fine) on the Bang & Olufsen Beosound 5 Encore using Asset UPnP 5.1 but not v. 4.x. In any case, I found a solution.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •