title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 9 of 9

Thread: Asset R4.5 on QNAP TS-509 Pro missing tracks

  1. #1

    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Wigan
    Posts
    5

    Asset R4.5 on QNAP TS-509 Pro missing tracks

    Hi

    Iíve installed Asset R4.5 onto my QNAP TS-509 Pro (Intel Celeron Processor version). My music library is stored on this NAS in /share/flaclib/ and /share/flaclibv/ Iíve added these locations to the Asset config and all is good. The majority is FLAC, however there is the occasional MP3 etc. The structure of the library is /share/flaclib/album artist/album for example:

    /flaclib/Adele/21, Disc 1
    /flaclib/Adele/Skyfall

    The configuration of Asset is the default, with no file type exclusions.

    The problem I have is that Iíve noticed that the Adele Skyfall track is not listed. I enabled the debug option and then downloaded the log file. After examining this file I can see that the adele/21,disc 1 folder is scanned however the Skyfall folder is not. In this folder (skyfall), is one single MP3 file.
    I then noticed that the Thomas Newman/Skyfall directory was scanned (and this was before the above) and is listed. These files are all FLAC.

    Does anyone know what could be causing this please?

    Many thanks

    Nigel

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,904

    Re: Asset R4.5 on QNAP TS-509 Pro missing tracks

    Try browsing as Advanced Search >> File and Folder browsing, it will show the known paths.

    Are you sure the /flaclib/

    is the correct starting point for the library? because it is normally /MDO_DATA/ or similar.

  3. #3

    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Wigan
    Posts
    5

    Re: Asset R4.5 on QNAP TS-509 Pro missing tracks

    Hi Spoon

    Firstly, thanks for quick response; its appreciated.

    The locations defined in asset for the share are:

    /share/flaclib/
    /share/flaclibv/

    These seem to be operating fine, and Asset sees the files etc.

    I've check the Advanced Search >> File and Folder browsing, the results are:

    File&FolderBrowsing>flaclib>Adele

    At this point the two directories are listed:

    21,Disc 1
    Skyfall

    if you go into the first "21,Disc 1" the image a tracks are listed.
    if you go into the second "Skyfall" its totally empty.

    Thanks for your help.

    Nigel

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,904

    Re: Asset R4.5 on QNAP TS-509 Pro missing tracks

    Could it be a permissions issue? in skyfall they are flac files?

  5. #5

    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Wigan
    Posts
    5

    Re: Asset R4.5 on QNAP TS-509 Pro missing tracks

    Hi Spoon

    Its not a permissions problem as there is no security on the flac folder. I also have a premium version of Asset running on a windows PC, this see's all the files correctly and plays correctly.
    Regards

    Nigel

  6. #6
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    799

    Re: Asset R4.5 on QNAP TS-509 Pro missing tracks

    Thanks for the report, it is being looked into.

    Please also try the latest Asset 4.6 beta on your QNAP, it contains multiple essential fixes. It will retain registration status of your current version if you install over.

  7. #7
    Super Moderator
    Join Date
    Jul 2011
    Posts
    799

    Re: Asset R4.5 on QNAP TS-509 Pro missing tracks

    There is one scenario where Linux & OSX versions of Asset disregard some file or folder without any diagnostic messages: when the name of a file/folder begins with a dot character [ wikipedia ]. Since this is a Unix convention, Windows version of Asset indexes such files just fine.

    You did not mention using dots in your file or folder names, but I'm bringing this up to make sure this isn't the case.

    It would be helpful if you could email relevant Asset library log file to peter@dbpoweramp.com for further analysis, and tell me complete exact paths ( full path + extension ) of files that Asset fails to index.

  8. #8

    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Wigan
    Posts
    5

    Re: Asset R4.5 on QNAP TS-509 Pro missing tracks

    Have emailed information as requested.

    Thanks for your help.

    Nigel

  9. #9

    Join Date
    Nov 2015
    Location
    Wigan
    Posts
    5

    Re: Asset R4.5 on QNAP TS-509 Pro missing tracks

    Have upgraded to 4.6beta and this has fixed the issue.

    Many thanks

    Nigel

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •