title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 7 of 7

Thread: Asset UPNP 4.1 crashing on windows 7 64 machine

  1. #1

    Join Date
    Jul 2013
    Posts
    1

    Asset UPNP 4.1 crashing on windows 7 64 machine

    Hi,

    I have dutifully searched the asset forum for any posts that look like my problem (used windows 7 as the search term). It looks like no-one else has this issue so I guess the problem is probably NOT asset, but I thought I'd ask if anyone can make sense of the following info that is presented every time Asset crashes on my windows 7 64 bit machine.

    Asset will run fine for days, then for no reason I can think of Windows throws this error :

    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: Asset-uPNP.exe
    Application Version: 4.1.0.0
    Application Timestamp: 50768de5
    Fault Module Name: Asset-uPNP.exe
    Fault Module Version: 4.1.0.0
    Fault Module Timestamp: 50768de5
    Exception Code: 40000015
    Exception Offset: 00107087
    OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.4
    Locale ID: 3081
    Additional Information 1: 4650
    Additional Information 2: 46508eaaf6b51ab83d194f682b568486
    Additional Information 3: 4ec5
    Additional Information 4: 4ec5c58b772531407174e701e7510e55

    config info:
    Version Release 4.1 Functionality: Premium registered
    Status: Library contains 14210 Tracks, 1717 albums
    Asset Running Mode: Local Account

    The files are on a USB external drive.

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,474

    Re: Asset UPNP 4.1 crashing on windows 7 64 machine

    Please email:

    http://www.dbpoweramp.com/email.htm

    and we will send out a special test version.

  3. #3

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    4

    Re: Asset UPNP 4.1 crashing on windows 7 64 machine

    Greetings --

    I have similar problem running Asset in a Win 7 64 machine except that instead of crashing, Asset stops running and disappears from the listing of network media devices. There is no event log showing what happened. I have run Asset in local account and service modes and with various network settings with no improvement. Rebooting solves the problem for variable lengths of time and without obvious intervening events on the the computer Asset disappears again. The data is on a Netgear ReadyNAS which dBpoweramp and Asset see without complication. I can always access the flac files using an Oppo 105 over the network.

    Thanks

    Rob

    config info:
    Version Release 4.1 Functionality: Premium registered
    Status: Library contains 1965 Tracks, 191 albums
    Asset Running Mode: Local Account

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,474

    Re: Asset UPNP 4.1 crashing on windows 7 64 machine

    If you look in Task Manager on the computer which Asset runs (click the box to show processes from all users), does it show asset still running?

  5. #5

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    4

    Re: Asset UPNP 4.1 crashing on windows 7 64 machine

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    If you look in Task Manager on the computer which Asset runs (click the box to show processes from all users), does it show asset still running?
    Thanks for reminding me about the Task manager.

    Asset is still running in the Task Manager as two processes, Asset-uPNP.exe *32.

    The Asset UPnP service is shown with a "stopped" status. If I restart Asset in the config window, the status remains "stopped."

    When I looked back at the process tab after restarting Asset, there is now one Asset process, Asset-uPNP.exe *32

  6. #6
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,474

    Re: Asset UPNP 4.1 crashing on windows 7 64 machine

    If there are 2 processes running, this is how Asset operates, it is running normally. Possibly your security software blocks Asset after a period of time.

  7. #7

    Join Date
    Aug 2013
    Posts
    4

    Re: Asset UPNP 4.1 crashing on windows 7 64 machine

    Wanting this to be an Asset problem, I bit my tongue hard when reading, "Possibly your security software blocks Asset after a period of time."

    After all, I had already disabled the firewall so what could anti-virus/mal-ware software could do? Well, I disabled the remainder of BitDefender, started Windows Security; Asset has never stopped working.

    Thanks!

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •