title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 50

Thread: Asset Problems with Windows Home Server V1

  1. #16

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    It rises up to 50% in the task manager, when the dropouts occur. The files are the original flac files

  2. #17
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,481

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    That is strange, because asset does nothing when serving the files, it simply moves HDD >> player 50% CPU suggests something major is going on.

    Do you have security software on the NAS?

  3. #18

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    No security software on NAS. Is there a possibility to get an older Asset version 2 for checking? In the task manager i can see three asset processes. Two times asset-upnp.exe and one asset-upnpservice.exe

  4. #19
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,481

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    2 Asset are correct, as one launches the other, then on the very unlikely event of a program crash, it will self launch a new one (which is what you require on a headless machine). We do not keep older versions of Asset, 3 and 2 are very old, make sure you have Asset R4.1 which is very stable.

  5. #20

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    Yes Im using R4.1...
    Any further ideas? I can try to reinstall..

  6. #21
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,481

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    I am not sure what could cause it, try enabling the debug log (on the configuration page), then when there is a skip look at the log to see what is at the end of the log (last 100 lines), post here please.

  7. #22

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    So Ive again reinstalled asset on my WHS. No success. Ive posted the logfile, it has to be checked by the admin :-)
    Last edited by yellowspider; 11-05-2013 at 11:08 AM.

  8. #23
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,481

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    The log file showed 2 things:

    The flac files were served as is, that is the audio was untouched by asset.
    The serving did not have any breaks in transmission, it went out in one stream for each file.

    This is to be expected, what is causing the high cpu usage I do not know, potentially if the hdd had errors on the hdd, it could make the program appear to have higher than normal cpu usage.

  9. #24

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    Thx for analysing. But as the Dropouts are often, the health programm shouls show hdd errors. Actually, Ive three hdds in use. I could remove the last one and see what will happen.

  10. #25

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    Now Ive removed two of the three hdds. But the dropouts are still there. I cant remove the system hdd. I have no more ideas :-(

  11. #26
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,481

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    Try to install asset on your laptop, as a test (pointed at a few files).

  12. #27

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    Try to install asset on your laptop, as a test (pointed at a few files).
    That seems to work without dropouts. I have installed asset on my Laptop and pointed it to the highrez files on my Home Server.

    Changing to the Homeserver and dropouts again

  13. #28
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,481

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    How many tracks do you have? and how much memory does the WHS machine have?

  14. #29

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    45950 Tracks approx. and 2GB RAM.
    I have linked now Laptops Asset to the whole Library on the WHS. On the WHSs Asset Ive Reduced the Library to my Hires Folder. Lets see what will happen.
    Last edited by yellowspider; 11-08-2013 at 02:40 PM.

  15. #30

    Re: Asset Problems with Windows Home Server V1

    After Reducing the Tracks to 1770 on my WHS it seems to play without dropouts. I now have "splitted" my whole Library by pointing at various subfolder instead of the main folder.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •