title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 7 of 7

Thread: Asset doesn't extract embedded art

  1. #1

    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    10

    Asset doesn't extract embedded art

    Hello,
    Sorry if this has been discussed elsewhere - but I couldn't find any such thread.

    I'm running a purchased Asset 4.1 on Win XP, files are ALACs made with Max 0.9.1. Problem is Asset doesn't pick up the embedded album art. I try to always embed a 600-800 px jpg.

    Looking at the files in iTunes or just previewing them shows the album art, so it is there. In my CPs (Kinsky, Chorus at al) however there is just a generic icon.

    If I put a folder.jpg along with the ALACs and rescan everything is just fine, both total refresh and just detecting changes.

    Have uninstalled Asset, removed settings, database etc and reinstalled but no difference.

    Any ideas?
    Many thanks,
    Thomas

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,384

    Re: Asset doesn't extract embedded art

    The art is perhaps embedded in a non-standard way, you can send along one file for investigation if you wish:

    http://www.dbpoweramp.com/email.htm

  3. #3

    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    10

    Re: Asset doesn't extract embedded art

    Hello,
    Thanks for your help. I have e-mailed you an ALAC made the way I always have.
    This didn't use to be a problem, and if I recall correctly it worked fine in Asset 3 (or perhaps even 4.0).
    Cheers,
    Thomas

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,384

    Re: Asset doesn't extract embedded art

    We have no email at our end...

  5. #5

    Join Date
    Dec 2012
    Posts
    10

    Re: Asset doesn't extract embedded art

    Sorry, had trouble sending the file. You should have it by now.

  6. #6
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,384

    Re: Asset doesn't extract embedded art

    It is actually a bug in MAX (which has not been updated in 4 years...), the embedded art type should be indicated, it is not, I will post a new m4a decoder which works around this MAX issue.

  7. #7
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,384

    Re: Asset doesn't extract embedded art

    Install R15 of dBpoweramp and you will get the updated codec:

    http://forum.dbpoweramp.com/showthre...eramp-R15-BETA

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •