title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 13 of 13

Thread: Batch ripping with sony xl1b - help

  1. #1

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    6

    Batch ripping with sony xl1b - help

    I bought dbpoweramp tonight and hoped it would work with my sony xl1b 200 disc changer. I installed the registered version of dbpoweramp and downloaded the batch ripper and the medium changer plugin from this page:

    http://forum.dbpoweramp.com/showthre...highlight=xl1b

    When i try to configure the batch ripper i choose my "MATSITA" drive and click edit. I chose "medium changer" from the loading method drop down and the click the test button beside "load CLI". The "errors from testing" text area shows "Unable to Open Changer, Another Program has it Open?"? The debug area shows:

    Running Program: ...
    ...
    Waiting For Changer Mutex: Got
    Finding Changer: Found: \\?\sbp2*sony&vp-xl1b...
    Opening Changer: **** Error: Unable to Open Changer, Another Program has it Open?

    Testing complete.

    I don't have any other applications open and I have powered the changer on and off and restarted the computer several times with the same results.

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    42,833

    Re: Batch ripping with sony xl1b - help

    Which Windows Version do you have?

  3. #3

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    6

    Re: Batch ripping with sony xl1b - help

    Windows XP pro. Running on IBM thinkpad laptop.

  4. #4
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175

    Re: Batch ripping with sony xl1b - help

    Quote Originally Posted by nojoy View Post
    Windows XP pro. Running on IBM thinkpad laptop.
    May or may not be related to the symptoms you see: I had a similar issue come up and was able to resolve it by temporarily stopping the Removable Storage service in the Services control panel (probably under Administrative Tools).

    -brendan

  5. #5

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    6

    Re: Batch ripping with sony xl1b - help

    I was able to use the batch config one time last night to load and unload a disc but when i went to batch rip the list of discs did not show up.

  6. #6

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    6

    Re: Batch ripping with sony xl1b - help

    I disabled that service and it seems to have helped things. When I run he batch ripper it seems to load the CD, opens the ripper program but then I have to click rip to rip the CD and when it is done I have to close the window. When I do this the batch program will go to the next disc and I have to repeat the process.

    How do I configure the CD ripper to automatically rip the CD and close when done? I assume there is a setting somewhere to do this?

  7. #7
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    42,833

    Re: Batch ripping with sony xl1b - help

    Install R13 of Music Converter.

  8. #8

    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    6

    Re: Batch ripping with sony xl1b - help

    That solved the problem. Thanks.

  9. #9

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    8

    Re: Batch ripping with sony xl1b - help

    Hi

    Same issue as above, I had r13 installed and all batch ripping was fine, then I registered and the link sent me registration for r12.4 and it doesnt work for batches. So I re-loaded r13 all is fine but I only have 9 days left..

    Please tell me there is a registered version 13 that works with the batch ripper..

    Thanks for your help and product.

  10. #10
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    42,833

    Re: Batch ripping with sony xl1b - help

    Uninstall, install registered R12, then install R13 over the top without uninstalling.

  11. #11

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    4

    Re: Batch ripping with sony xl1b - help

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    Uninstall, install registered R12, then install R13 over the top without uninstalling.
    Hi Spoon,

    installed R14 + batchripper + dBpoweramp-Batch-Ripper-MediumChanger-Loader.exe and get same message as nojoy 01-23-2008 01:27 AM above.

    I run XP Home SP3, no iTunes , Nero, etc. on that PC (AMD XP 2600)

    Any help ?

    br Matt

  12. #12
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    42,833

    Re: Batch ripping with sony xl1b - help

    You have to disable the service, if you have not already done so.

  13. #13

    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    4

    Re: Batch ripping with sony xl1b - help

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    You have to disable the service, if you have not already done so.
    Hi Spoon, this helped but it took me some time using the German Version of XP. Here the German instruction for your German users:

    click on: Start - Systemsteuerung - Verwaltung - Dienste. Look for "Wechselmedien" and right click that line. In Eigenschaften change "Starttyp" to "Manuell" and save. Then restart your PC.

    That solves the issue once and for all.

    br. Matt

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •