title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 23 of 23

Thread: No Metadata when ripping FLAC

  1. #16

    Join Date
    May 2010
    Posts
    12

    Re: No Metadata when ripping FLAC

    I have reinstall all. Now we are on the begin...
    I can see tags in old Flacfiles, but it don't save in the explorer. No errormessages.
    When i'm ripping new Flac, the ripper show the metadata but in the file are no tags.
    Apple Lossless is OK.
    The same procedure es every time...

  2. #17

    Join Date
    May 2010
    Posts
    12

    Re: No Metadata when ripping FLAC

    One thing: After reset dBpoweramp and reinstall, i install codec for m4a and flac. dBpoweramp detects the codecs and i reply override them.

  3. #18
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,491

    Re: No Metadata when ripping FLAC

    I am out of ideas, sorry.

  4. #19

    Join Date
    May 2010
    Posts
    12

    Re: No Metadata when ripping FLAC

    I had prevoiusly installed flac from flac-homepage. I removed this and install flac-codec from dBpoweramp. I think there's is not the right flac-codec active, or? How can i deinstall flac completely? The last way is reinstall win7, but that's no fun.

  5. #20
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,491

    Re: No Metadata when ripping FLAC

    FLAC comes as standard with dBpoweramp, if you uninstall dbpoweramp then flac uninstalls.

    If you have installed the dbpoweramp DirectShow decoder, then it would be using this instead of the dbpoweramp flac codec, uninstall that instead.

  6. #21

    Join Date
    May 2010
    Posts
    12

    Smile Re: No Metadata when ripping FLAC

    After a hard work (reinstall VM Win 7 under OS X) the ripping to FLAC with tags to harddisk c is fine. When i'm ripping to a network-folder there are no tags with FLAC. But's ok.

  7. #22
    dBpoweramp Guru LtData's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    USA
    Posts
    8,332

    Re: No Metadata when ripping FLAC

    Try the [Encode Local] utility codec, currently in beta here: http://forum.dbpoweramp.com/showthread.php?t=14731

  8. #23

    Join Date
    May 2013
    Posts
    1

    Re: No Metadata when ripping FLAC

    Quote Originally Posted by hjsch View Post
    After a hard work (reinstall VM Win 7 under OS X) the ripping to FLAC with tags to harddisk c is fine. When i'm ripping to a network-folder there are no tags with FLAC. But's ok.
    Hi
    I just had the same issue with Flac rip (but not other formats). No metadata (or album art!) was being saved with the ripped files, although the files themselves were fine. I was trying to rip to a different drive on my local machine (E: ).
    Switched to C: and it worked fine.
    The reason I share this is I assume its a bug. Also, someone else may feel the same pain I did (and a few lost hours tearing my hair out).

    Otherwise love the software.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •