title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Page 8 of 10 FirstFirst ... 678910 LastLast
Results 106 to 120 of 136

Thread: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

  1. #106
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,339

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    The cache has to copy all metadata, not just track names. In R14 you can set the size of the cache to what ever you want it to be.

  2. #107

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    18

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    Change the account to admin, do the configuration, then back to limited user.
    This is absurd. There is no way that a setting a simple configuration option in an application should require changing the user type.

  3. #108
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,339

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    The configuration program installs the shell items (convert to, etc), this cannot be done without the account as administrator.

  4. #109
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    105

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    Has something changed with the COM components? I'm not longer able to run my custom tag extractor in a 32 bit command prompt.

    It does work in debug mode in VS2010 though, and I am compiling with a target of x86.

    Unhandled Exception: System.BadImageFormatException: Retrieving the COM class fa
    ctory for component with CLSID {1C2E0932-61B5-4EAB-A832-06EE6564047D} failed due
    to the following error: 800700c1.
    at Media_Library_Report.Program.Main(String[] args)

  5. #110
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    105

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    Never mind that was exactly the problem, I now have to compile with a target of Any CPU for some reason it craps out with a target of x86.

  6. #111

    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    18

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    The configuration program installs the shell items (convert to, etc), this cannot be done without the account as administrator.
    Well, things like "convert to" work in a limited account, too, so why not the same for profiles?

  7. #112

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    I've now tried R14 with gap detection & cue sheet, because up to now I've used dBpoweramp for ripping and eac to create the cue sheet for me.

    But I'm missing the option to set the type of cue sheet I want.
    At the end of the process I've got one audio file with a cue sheet. But I do want the audio split up into individual tracks plus cue sheet.

    In eac the correct option for that is Create Cue Sheet "Multiple WAV Files With Gaps... (Noncompliant)". Using this type I can later on create an exact copy with the audio split up into individual tracks.

    Is this possible? If not this should really be included. This type of cue sheet with individual audio files (one per track) is really the most versatile one. You have got all the advantages of individual files and still can create an exact copy if needed.

    I do not want dBpoweramp to write tags (I extract to wav for some reasons). So I normally simply use the option "Disable Tag Writing". If doing so the ripping with CUE sheet does not work and it says I've to enable "Raw CD TOC". This option is found under Tag Writing - this does not make sense to me. The option should be placed elsewhere, so I can still disable tag writing with one click.

  8. #113
    Barough's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    47

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    @ BB

    Take a look on this thread for more info regarding the CUE Sheet etc.
    http://forum.dbpoweramp.com/showthread.php?t=18981

  9. #114
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,339

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    Writing individual wave files will be possible with the cue sheet 'codec', it will be independent of R14s release.

    Also you can disable wave ID Tag writing in dBpoweramp Configuration >> Codecs >> Advanced

  10. #115

    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    6

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    Hi i found a small bug, i did a fresh install on my laptop with windows 7 x64. Downloaded first r13.5 installed it and then i installed r14 beta (the latest one) on top of r13.5 during my setup i noticed that with the mp3 settings when moving the slider to "v2" it shows "meduim" instead of "standard" and if you move it to "v1" it shows "standard"

  11. #116
    dBpoweramp Enthusiast thexfile's Avatar
    Join Date
    Jul 2010
    Posts
    153

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    I did notice on wiki.hydrogenaudio the VBR ~kbps ranges are different.
    High quality: HiFi, home or quiet listening
    -V0 (~245 kbps), -V1 (~225 kbps), -V2 (~190 kbps) or -V3 (~175 kbps) are recommended.
    These settings will normally produce transparent encoding (transparent = most people can't distinguish the MP3 from the original in an ABX blind test). Audible differences between these presets exist, but are rare.

  12. #117
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,339

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    Thanks for the report about medium, etc.

    @thexfile the kbps values shown are only 5kbps different, our values came from testing on a large music collection.

  13. #118

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    on the latest R14 beta, if I hook up my PX-W4824TU and use the cuesheet image codec, the ripper gets stuck detecting gaps ~ track 3. I can repeat this with any cd (so far 15).

    If somehow the gaps is successfully cancelled It gets stuck detecting indexes on the first one.

    TO contrast this works fine with my Samsung external and my Samsung internal.

    To confirm my PX-W4824TU works I was successfully able to detect gaps on EAC.

    Hope this helps!

  14. #119
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    40,339

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    I did not think the gap detection would work on the very old plextors.

  15. #120
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    May 2004
    Posts
    1,176

    Re: dBpoweramp Music Converter R14 Discussions

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    I did not think the gap detection would work on the very old plextors.
    Any reason why? I don't think EAC has ever had a problem with this.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •