title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Kaleidescape Ripping Robot?

  1. #1

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3

    Kaleidescape Ripping Robot?

    I have got my hands on a bulk loader/ripping robot from Kaleidescape. It looks EXACTLY like a Mediatechnics Fusion2 etc...

    It has an ethernet jack and a DB9 male serial port on its backside. Has anyone used this device with Batch Ripper? Let's say it is a Mediatechnics, how do I get Batch Ripper to find the unit over ethernet, or can I use the serial port, or am I out of luck?

  2. #2
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,799

    Re: Kaleidescape Ripping Robot?

    It is a MediaTechnics, Brendan has the drivers for it, but he has 'disappeared' for now... :(

  3. #3

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3

    Re: Kaleidescape Ripping Robot?

    Does Batch Ripper support the Mediatechnics out of the box, or am I required to import a driver specifically for this unit?

  4. #4
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,799

    Re: Kaleidescape Ripping Robot?

    You need a driver from Brendan

  5. #5

    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    3

    Re: Kaleidescape Ripping Robot?

    Has anyone been able to locate Brendan?

    OK, riddle me this: how does the robot connect to my PC running Batch Ripper? Ethernet, USB, RS232?

  6. #6
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,799

    Re: Kaleidescape Ripping Robot?

    I have spoken to Brendan, he will be able to drop by this forum when he gets some free time closer to christmas.

  7. #7
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    62

    Re: Kaleidescape Ripping Robot?

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    I have spoken to Brendan, he will be able to drop by this forum when he gets some free time closer to christmas.
    Phew! I hope everything's OK with him and his family -- his silence was beginning to worry me.

  8. #8
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    62

    Re: Kaleidescape Ripping Robot?

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    I have spoken to Brendan, he will be able to drop by this forum when he gets some free time closer to christmas.
    Any updates?

  9. #9
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,799

    Re: Kaleidescape Ripping Robot?

    I have not heard from him.

  10. #10

    Re: Kaleidescape Ripping Robot?

    Resurrecting old thread: apologies.

    I know a bit about this - the Kaleidescape Speed Reader is actually a PC in a box with the robot built in running a version of Linux that connects to the Kaleidescape system. I took one apart a while ago and built a USB install of Windows to run on a USB attached hard drive with the intention of installing a batch ripper and never got around to it.

    This thread has reminded me of this: can I be of any use?

  11. #11
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,799

    Re: Kaleidescape Ripping Robot?

    Without Brendan, there no longer are any robot drivers for these robots.

  12. #12

    Re: Kaleidescape Ripping Robot?

    Is there any way I can write a driver? I'm pretty confident writing software.

  13. #13
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,799

    Re: Kaleidescape Ripping Robot?

    It is quite easy, as a first step replace the load.exe, unload.exe and reject.exe with your own program to show the command line, it will be obvious what needs to be done once you have that.

  14. #14

    Re: Kaleidescape Ripping Robot?

    Anyone ever figure this out?
    I also have a kaleidescape speed loader and would like to put it to use for non-kaleidescape audio ripping.

  15. #15
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    May 2008
    Location
    Germany
    Posts
    83

    Re: Kaleidescape Ripping Robot?

    Using Kaleidescape with Batchripper

    1. remove the big alu Cover Plate on the backside (2 small black screws)
    2. Plug a Monitor, Keybord, Mouse.
    3. Install Win XP
    4. Download the Mainboard Driver:
    http://www.commell.com.tw/Support/Pr...port/PMCAE.htm
    5. Install Bachtchripper use the Amtren Driver Set Comport 3 replace the 9600 with 38400 (thats the comport speed!)

    Thats all!

    Have Fun!

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •