title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 71 of 71

Thread: [codec] CUE Sheet Image Utility Codec

  1. #61
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,660

    Re: [CUE Sheet Image] Utility Codec

    Not automatically.

  2. #62

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    5

    Re: [codec] CUE Sheet Image Utility Codec

    Only works when ripping audio CDs,
    All tracks of the CD have to be ripped at the same time.
    It requires Release 15 of dBpoweramp (currently in testing).

    There are 2 ways to use this Cue Sheet Generator:

    1) Multiple tracks + cue sheet, simply include the DSP Effect: CUE Sheet - Multiple Files
    I've added the DSP effect CUE sheet - Multiple Files
    I'm using Encoder of flac

    I get these errors
    Error ripping to FLAC, 'Track 1' to 'E:\music_rip_new\Oingo Boingo\Dead Man's Party 1985\01 Oingo Boingo - Just Another Day.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 2' to 'E:\music_rip_new\Oingo Boingo\Dead Man's Party 1985\02 Oingo Boingo - Dead Man's Party.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 3' to 'E:\music_rip_new\Oingo Boingo\Dead Man's Party 1985\03 Oingo Boingo - Heard Somebody Cry.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 4' to 'E:\music_rip_new\Oingo Boingo\Dead Man's Party 1985\04 Oingo Boingo - No One Lives Forever.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 5' to 'E:\music_rip_new\Oingo Boingo\Dead Man's Party 1985\05 Oingo Boingo - Stay.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 6' to 'E:\music_rip_new\Oingo Boingo\Dead Man's Party 1985\06 Oingo Boingo - Fool's Paradise.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 7' to 'E:\music_rip_new\Oingo Boingo\Dead Man's Party 1985\07 Oingo Boingo - Help Me.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 8' to 'E:\music_rip_new\Oingo Boingo\Dead Man's Party 1985\08 Oingo Boingo - Same Man I Was Before.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 9' to 'E:\music_rip_new\Oingo Boingo\Dead Man's Party 1985\09 Oingo Boingo - Weird Science.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]


    If I remove the DSP effect ripping works, but I do want CUE sheets. How do i fix this?

  3. #63
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,660

    Re: [codec] CUE Sheet Image Utility Codec

    Reinstall, if it still does not work then it is likely your security software has removed that part of dBpoweramp.

  4. #64

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    5

    Re: [codec] CUE Sheet Image Utility Codec

    Quote Originally Posted by Spoon View Post
    Reinstall, if it still does not work then it is likely your security software has removed that part of dBpoweramp.
    I reinstalled dbpoweramp16.2 (64 bit). I rebooted. I reinstalled the cue sheet codec. I rebooted. I launch dbpoweramp to rip a CD and I get


    Error ripping to FLAC, 'Track 1' to 'E:\music_rip_new\Genesis\Invisible Touch 1986\01 Genesis - Invisible Touch.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 2' to 'E:\music_rip_new\Genesis\Invisible Touch 1986\02 Genesis - Tonight, Tonight, Tonight.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 3' to 'E:\music_rip_new\Genesis\Invisible Touch 1986\03 Genesis - Land Of Confusion.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 4' to 'E:\music_rip_new\Genesis\Invisible Touch 1986\04 Genesis - In Too Deep.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 5' to 'E:\music_rip_new\Genesis\Invisible Touch 1986\05 Genesis - Anything She Does.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 6' to 'E:\music_rip_new\Genesis\Invisible Touch 1986\06 Genesis - Domino.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 7' to 'E:\music_rip_new\Genesis\Invisible Touch 1986\07 Genesis - Throwing It All Away.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    Error ripping to FLAC, 'Track 8' to 'E:\music_rip_new\Genesis\Invisible Touch 1986\08 Genesis - The Brazilian.flac'
    Error: Unable to load DSP Effect 'CUE Sheet - Multiple Files'. [dBCoreConverter::LoadDSPEffects]

    I'm not running any security software.

    If I look at DSPs/CUE Sheet - Multiple Files.dll and view properties windows tells me I have
    "ReplayGain DSP"
    version 10.0.0.0
    Copyright (C) Ilustrate 2013

  5. #65

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    5

    Re: [codec] CUE Sheet Image Utility Codec

    Hello,

    I would like suggestions for what to try next in order to make this cue sheet DSP effect work.

    I believe the plugin is installed. I see a dll file in the DSPs folder.

    I do not have any seucrity software. Do you have any bugs in your program?

    After adding the "CUE Sheet - Multiple Files" DSP action I can click on the "Settings" button. When I click on this button a dialog box opens with a title of "dBpoweramp DSP Settings: CUE Sheet - Multiple Files". There is no content in this dialog except for a single OK button.

  6. #66
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,660

    Re: [codec] CUE Sheet Image Utility Codec

    Uninstall dBpoweramp and the Codec, then Run this:

    https://forum.dbpoweramp.com/showthr...rom-the-System

    Which will remove possibly old 32 bit code. Then reinstall.

  7. #67

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    5

    Re: [codec] CUE Sheet Image Utility Codec

    The DSP installer will not work with 16.2. I tried multiple times.

    I've gone back to a beta version of 15 and thankfully that does work. It's possible that the DSP installer won't work if you install into a drive other than C (I had been installing into a different drive because I have a small ssd for my C

  8. #68
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,660

    Re: [codec] CUE Sheet Image Utility Codec

    R16 comes with all DSP effects preinstalled.

  9. #69

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    4

    Re: [codec] CUE Sheet Image Utility Codec

    it would be fantastic if you can add custom naming of CUE files as it was requested above as I always rename them to Artist - Album.cue

  10. #70

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    4

    Re: [codec] CUE Sheet Image Utility Codec

    Major issue, the CUE does not contain information about pre-gaps, none. I ripped like 30 CDs just out figure out that if load CUE sheets are not valid for reproduction of the original CD layout. If I load CUe in another tool like XLD on Mac for instance and try try to validate it with AccurateRip it fails because naturally tracks to do match because pre gaps in this generated CUE are includes in previous tracks. EAC has an option to write CUE files with correct pre-gaps and these CUE files can be validated with AccurateRip and you can use it to make a perfect copy of the original CD if needed. This is major issue, there should be a choice how to write CUE files, EAC has 3 different modes. Please add this feature, really really important to maintain perfect backup of the CD collection. EAC generated CUE files have additional "INDEX 00" that specifies the size of each track _wihtout_gap_. See example below. Thanks!

    Example of EAC generated CUE with gaps:

    REM GENRE Darkwave
    REM DATE 1995
    REM DISCID A10F310B
    REM COMMENT "ExactAudioCopy v1.3"
    PERFORMER "WeltenBrand"
    TITLE "Das Rabenland"
    REM COMPOSER ""
    FILE "01 WeltenBrand - Das Rabenland.flac" WAVE
    TRACK 01 AUDIO
    TITLE "Das Rabenland"
    PERFORMER "WeltenBrand"
    REM COMPOSER ""
    INDEX 01 00:00:00
    TRACK 02 AUDIO
    TITLE "Dark Desires"
    PERFORMER "WeltenBrand"
    REM COMPOSER ""
    INDEX 00 06:32:05
    FILE "02 WeltenBrand - Dark Desires.flac" WAVE
    INDEX 01 00:00:00
    TRACK 03 AUDIO
    TITLE "Weltenbrand"
    PERFORMER "WeltenBrand"
    REM COMPOSER ""
    INDEX 00 06:39:05
    FILE "03 WeltenBrand - Weltenbrand.flac" WAVE
    INDEX 01 00:00:00
    ...


    And here's what I get with dBpoweramp:

    REM COMMENT "dBpoweramp"
    PERFORMER "WeltenBrand"
    TITLE "Das Rabenland"
    TRACK 01 AUDIO
    TITLE "Das Rabenland"
    PERFORMER "WeltenBrand"
    FILE "01 WeltenBrand - Das Rabenland.flac" FLAC
    INDEX 01 00:00:00
    TRACK 02 AUDIO
    TITLE "Dark Desires"
    PERFORMER "WeltenBrand"
    FILE "02 WeltenBrand - Dark Desires.flac" FLAC
    INDEX 01 00:00:00
    TRACK 03 AUDIO
    TITLE "Weltenbrand"
    PERFORMER "WeltenBrand"
    FILE "03 WeltenBrand - Weltenbrand.flac" FLAC
    INDEX 01 00:00:00


    All gaps are missing! Just adding "INDEX 00: line with a track length without the gap would fix the issue altogether and dbPoweramp has all in the info to just that with probably a few code line changes. This can be optional as well, as I have mentioned above, EAC has 3 modes of CUE format writing. Same can be easily implemented in dB.

    Please consider adding this feature, it was already requested previously and for me it's a deal breaker and stops me from moving forward to backup my complete CD collection.
    Last edited by uladz; 09-16-2019 at 02:28 AM.

  11. #71

    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    4

    Re: [codec] CUE Sheet Image Utility Codec

    Please ignore my last post, I figured out the issue, which was unexpectedly caused my my cmd line script I've added to DSP trying to rename Cuesheet.cue file to "[artist] - [album].cue" automatically. The script did not work but for some reason it cause the CUE plugin to write CUE sheets without the pre-gaps. Now when I have removed the darned cmd script it writes perfect CUE just as I need it. Sorry for confusion and needless alarms . Still the question of configurable CUE file names is open, my hack did not work and just caused me to look several hour for cd ripping. I guess I'll have to rename the CUE files by hand or I can just write a simple batch job that parses other files names and extract the naming and applies to CUE files.

    Now after fixing DSP effect list the dBpoweramp CUE looks perfect:

    REM COMMENT "dBpoweramp"
    PERFORMER "WeltenBrand"
    TITLE "Das Rabenland"
    TRACK 01 AUDIO
    TITLE "Das Rabenland"
    PERFORMER "WeltenBrand"
    FILE "01 WeltenBrand - Das Rabenland.flac" FLAC
    INDEX 01 00:00:00
    TRACK 02 AUDIO
    TITLE "Dark Desires"
    PERFORMER "WeltenBrand"
    INDEX 00 06:32:05
    FILE "02 WeltenBrand - Dark Desires.flac" FLAC
    INDEX 01 00:00:00
    TRACK 03 AUDIO
    TITLE "Weltenbrand"
    PERFORMER "WeltenBrand"
    INDEX 00 06:39:05
    FILE "03 WeltenBrand - Weltenbrand.flac" FLAC
    INDEX 01 00:00:00
    TRACK 04 AUDIO
    TITLE "Her Poisoned Mind"
    PERFORMER "WeltenBrand"
    INDEX 00 02:06:25
    ...

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •