title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Results 1 to 6 of 6

Thread: Safe to run CD Ripper on two drives at once?

  1. #1

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    6

    Safe to run CD Ripper on two drives at once?

    I have to DVD/CR-ROM drives in my PC.

    It appears I can run CD Ripper on both at once buring albums to the HD.

    Any risk in doing so?

  2. #2
    dBpoweramp Guru LtData's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    USA
    Posts
    8,332

    Re: Safe to run CD Ripper on two drives at once?

    Use the Batch Ripper, currently in the beta forum, if you want to use 2 drives at once.

  3. #3
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    May 2004
    Posts
    1,176

    Re: Safe to run CD Ripper on two drives at once?

    Yes, you can launch dBpoweramp multiple times to rip in different drives. If you use the batch ripper you will be using the commercial license for the meta data, which is really no good if you dont have the benefit of a robot.

  4. #4
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175

    Re: Safe to run CD Ripper on two drives at once?

    Quote Originally Posted by EliC
    Yes, you can launch dBpoweramp multiple times to rip in different drives. If you use the batch ripper you will be using the commercial license for the meta data, which is really no good if you dont have the benefit of a robot.
    I wouldn't say it's "no good". If you have 2 to 8 manually-loaded drives connected to the machine (native SATA and/or firewire would be best), you can really speed through the stacks quickly with the batch ripper.

    -brendan

  5. #5

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    6

    Re: Safe to run CD Ripper on two drives at once?

    Quote Originally Posted by bhoar
    I wouldn't say it's "no good". If you have 2 to 8 manually-loaded drives connected to the machine (native SATA and/or firewire would be best), you can really speed through the stacks quickly with the batch ripper.

    -brendan
    Why no good? I am on a very high end personal desktop (native SATA, 10,000 RPM 16MB Cache) with both CD drives showing they are ripping at 25x simultaneously to the hard drive using CD Ripper. Compression is set to "0".

    Am I missing some other variable or risk to quality?

  6. #6
    Administrator
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    38,913

    Re: Safe to run CD Ripper on two drives at once?

    With 2 drives there is no risk to quality.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •