title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 
Page 6 of 25 FirstFirst ... 4567816 ... LastLast
Results 76 to 90 of 366

Thread: Discussion of Automated CD Loaders

  1. #76
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    May 2008
    Location
    Germany
    Posts
    83

    Post Re: Discussion of Automated CD Loaders

    Hello,
    i need a Robotic Driver for my Rimage DTP 800 /RAS6 (FW+Serial)
    and a wire plan for serial cable.

    Thanks for your support!

  2. #77
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175

    Re: Discussion of Automated CD Loaders

    Quote Originally Posted by sonyman View Post
    Hello,
    i need a Robotic Driver for my Rimage DTP 800 /RAS6 (FW+Serial)
    and a wire plan for serial cable.

    Thanks for your support!
    Can you point me to documentation on the command set for this unit (I suspect it may differ from the other DTP models)?

    I have a page for serial-based DTP units here:

    http://hyperdiscs.pbwiki.com/Command+Sets+--+RImage

    It assumes the DTP-800 works like the DTP-1000 and DTP-4000. Can you use hyperterminal to validate that info for me?


    -brendan
    Last edited by bhoar; 08-05-2008 at 10:07 AM.

  3. #78
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    May 2008
    Location
    Germany
    Posts
    83

    Re: Discussion of Automated CD Loaders

    Dear Brendan,
    i have connetet the DTP 800 with my PC via Telnet.
    Only working setting is:9600 8n1 /none. Only one Command " I <Enter>" gives CC40828
    all others --> "IC"
    How can i reed the SW Version?

    Thanks Bastian

  4. #79
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175

    Re: Discussion of Automated CD Loaders

    Do you have software that allows you to monitor the serial ports?

    e.g. http://technet.microsoft.com/en-us/s.../bb896644.aspx

    One way to document the command set is to set up portmon (or a similar utility) to monitor the serial port and then run applications that are known to be compatible such as RImage's duplication software.

    You can use the information in the portmon logs to document the command set.

    And then I will write you a driver.

    -brendan

  5. #80
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    May 2008
    Location
    Germany
    Posts
    83

    Re: Discussion of Automated CD Loaders

    Hello Brendan, the delivery date for the RIMAGE Buring Software is the next Monday. I cant log witout the Software.
    I have testet your Rimage DTP x000 Driver with 9600 baut.
    Only the < Load CLI> Command can Control the Robotic ( a litle Tilt , Picker release, and a litle Pan)
    The funktion is NOK but control it!

  6. #81
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    May 2008
    Location
    Germany
    Posts
    83

    Re: Discussion of Automated CD Loaders

    Hi Brendan, i have testet the Function from the DTP 800
    MHR-> CC (Arm try to pick a DISC /Arms goes only 20mm down to the Drive or Input and goes up)-NOK
    MHI-> CC (Arm try to pick a DISC /Arms goes only 20mm down to the Drive or Input)-NOK
    MHL-> CC (Arm goes 20mm down)-NOK
    MHA-> CC (Arm goes up to the turn point)-OK
    MHP-> CC (Arm try to pick a DISC /Arms goes only 20mm down to the Drive or Input and goes up)-NOK
    MHO-> CC (Turns the Arm to the Output spindel and release the Disc!)-OK
    MHH-> CC (Parks the Arm to the Output spindel-OK
    MIA-> SE (Arms try to pick a DISC /Arms goes no down to the Drive or Input)-NOK

    Pick up/ load disc will not work!

    Thanks / Bastian

  7. #82
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175

    Re: Discussion of Automated CD Loaders

    Quote Originally Posted by sonyman View Post
    Hi Brendan, i have testet the Function from the DTP 800
    MHR-> CC (Arm try to pick a DISC /Arms goes only 20mm down to the Drive or Input and goes up)-NOK
    MHI-> CC (Arm try to pick a DISC /Arms goes only 20mm down to the Drive or Input)-NOK
    MHL-> CC (Arm goes 20mm down)-NOK
    MHA-> CC (Arm goes up to the turn point)-OK
    MHP-> CC (Arm try to pick a DISC /Arms goes only 20mm down to the Drive or Input and goes up)-NOK
    MHO-> CC (Turns the Arm to the Output spindel and release the Disc!)-OK
    MHH-> CC (Parks the Arm to the Output spindel-OK
    MIA-> SE (Arms try to pick a DISC /Arms goes no down to the Drive or Input)-NOK

    Pick up/ load disc will not work!

    Thanks / Bastian
    Bastian -

    Not sure that covers enough to allow me write a driver...yet.

    Some ideas...

    Looking at the command, I suspect each command you list is really a single command with two parameters: First letter=core command (M=move); Second letter="From Location" (H=Handler, I=Input Location, etc.); Third letter="To Location" (O=Output, L=Printer, R=Reject Location, etc.).

    Note that some locations might only be appropriate for other models and might not do anything useful on this machine.

    1. Have you been able to discern if there are "pick" or "grab" commands?

    2. Does it work with the RImage-distributed duplication software?

    3. Have you been able to monitor software that properly moves discs around from location to location using PortMon?

    4. Do you have the software for calibrating the unit? Perhaps your unit is not calibrated?

    Looks like you are making progress, but I think I need more information.

    -brendan

  8. #83
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175

    Re: Discussion of Automated CD Loaders

    Anyone have one of the 100-disc Aleratec RoboRacer LS, Recordex RX-100PC, Dexpreso DEX1000, CDBox or "Boozer" devices they'd like to try with the batch ripper? I have a test driver available.

    -brendan

  9. #84
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    May 2008
    Location
    Germany
    Posts
    83

    Smile Re: Discussion of Automated CD Loaders

    Quote Originally Posted by bhoar View Post
    Anyone have one of the 100-disc Aleratec RoboRacer LS, Recordex RX-100PC, Dexpreso DEX1000, CDBox or "Boozer" devices they'd like to try with the batch ripper? I have a test driver available.

    -brendan
    Dear Brendan,
    i wait of the original Rimage Software, i cant only test with the Hyperterminal at the Moment!
    Yes i have used your Portmonitor
    Thanks for the Information.

    Do you have a driver for the Aleratec RoboRacer LS Unit?
    Can you send me the Driver per Mail?

    Thanks Bastian

  10. #85
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175

    Re: Discussion of Automated CD Loaders

    Quote Originally Posted by sonyman View Post
    Do you have a driver for the Aleratec RoboRacer LS Unit?
    Can you send me the Driver per Mail?
    done!

    -brendan

  11. #86
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    May 2008
    Location
    Germany
    Posts
    83

    Re: Discussion of Automated CD Loaders

    Dear Brendan,
    have you reed my RIMAGE DTP 800 log files?
    Can you send me a driver?

    Thanks!

    Bastian

  12. #87
    dBpoweramp Guru
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    1,175

    Re: Discussion of Automated CD Loaders

    Quote Originally Posted by sonyman View Post
    Dear Brendan,
    have you reed my RIMAGE DTP 800 log files?
    Can you send me a driver?
    Will try to take a look at it tomorrow. Schedule over the last week went off the rails.

    -brendan

  13. #88
    dBpoweramp Enthusiast
    Join Date
    May 2008
    Location
    Germany
    Posts
    83

    Re: Discussion of Automated CD Loaders

    Thanks!

    Bastian

  14. #89

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    6

    Re: Discussion of Automated CD Loaders

    hello there all
    please excuse my ignorance, could someone explain how i go about my first batchrip...

    i own the following MFDigital robot

    http://www.mfdigital.com/downloads/ScribeEC_Data.pdf

    (i want to rip my entire CD collection to FLAC...i have downloaded the batch ripper & converter software, dbpoweramp and appropriate codecs.)

    do i setup a network cable between the scribeEC and my pc or does the music get ripped to the internal HD of the scribeEC?

    presumably i need to get the drives of the scribeEC to appear as (for example) E:/ or F:/ drives and then configure them in the batch ripper configuration option

    many thanks for advice in advance!

    brannett

  15. #90
    dBpoweramp Guru LtData's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    USA
    Posts
    8,332

    Re: Discussion of Automated CD Loaders

    You need to directly connect your computer, the batch ripper needs to directly communicate with the CD drives and a network connection isn't direct enough.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •