title
Products            Buy            Support Forum            Professional            About            Codec Central
 

Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

Collapse
X
 
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gorby
    • Jun 2023
    • 7

    Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

    Hi

    Having installed latest version of asset for Synology (DSM7) it has now resulted in broken Asset menu icons & album covers. Issue is consistent using Naim app on both IPhone and IPad. Issue remains have installed latest IOS16.5. Please see examples attached

    Click image for larger version

Name:	IMG_0403.jpg
Views:	1
Size:	85.5 KB
ID:	297812Click image for larger version

Name:	IMG_0402.jpg
Views:	1
Size:	77.8 KB
ID:	297813

    Please advise
  • Mike-B
    dBpoweramp Enthusiast
    • Aug 2018
    • 179

    #2
    Re: Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

    I have a problem on the new 2023-5-15 Asset with some selection screen icons not resolving correctly.
    Affected are Composer & New Albums, all others are correct

    Comment

    • Gadgetman
      • Jun 2023
      • 6

      #3
      Re: Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

      I have also found the same issue on my Naim Player since upgrading my Synology NAS (which is on the latest DSM version). Tried resetting Browse Tree to default, but didn't change the issue
      Click image for larger version

Name:	Screenshot 2023-06-04 at 00.17.18.jpg
Views:	1
Size:	70.3 KB
ID:	294673
      Click image for larger version

Name:	Screenshot 2023-06-04 at 00.16.50.jpg
Views:	1
Size:	71.0 KB
ID:	294674

      Comment

      • Firkin
        • Sep 2021
        • 2

        #4
        Re: Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

        I have the same issue with the same types of icon irregularities, so won't post pictures as they're largely the same. I have Naim streamers.

        Comment

        • Gadgetman
          • Jun 2023
          • 6

          #5
          Re: Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

          Looking at the Asset log file when displaying Titles, I extracted a few of the image paths for a few letters, and found the following when loading them directly via Firefox

          /aa/00002522/userart.jpg Corrupt (should be A)
          /aa/000025E6/userart.jpg Corrupt (should be B)
          /aa/000026AC/userart.jpg C
          /aa/00002774/userart.jpg Corrupt (should be D)
          /aa/0000283E/userart.jpg Corrupt (should be E)
          /aa//0000290A/userart.jpg Corrupt (should be F)
          /aa/000029D8/userart.jpg G
          /aa/00002AA8/userart.jpg H
          /aa/00002B7A/userart.jpg Corrupt (should be I)
          /aa/00002C4E/userart.jpg J
          Strangely that doesn&*8217;t coincide with what gets displayed on the Player.

          I&*8217;ve looked at the extracted package
          The icons which are stored under the folder package.tgz/tarballs/common.tar.gz/AssetImages appears to be valid, and I cant even see the corrupt one icon that shows

          I did also try a reinstall, but still see the corruption.

          Comment

          • Gadgetman
            • Jun 2023
            • 6

            #6
            Re: Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

            Also, on the NAS I navigated to /volume1/@appstore/Asset/bin/AssetImages and copy the icon files elsewhere to view. All png files were valid and correct.

            Comment

            • Gadgetman
              • Jun 2023
              • 6

              #7
              Re: Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

              I checked the icon files in the NAS folder
              /volume1/@appstore/Asset/bin/AssetImages/
              And they are all valid icons, and no sign of the corrupted icon that appears

              Comment

              • PeterP
                Super Moderator
                • Jul 2011
                • 1378

                #8
                Re: Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

                Thanks for the bug report.

                What NAS model are you using?

                Has anyone else seen this bug running Asset on something else than Synology? Because Asset program itself is the same (same actual program binary) for plain Linux / Synology / QNAP, so if it's a bug in Asset it should be apparent on all of these not just Synology.

                Comment

                • PeterP
                  Super Moderator
                  • Jul 2011
                  • 1378

                  #9
                  Re: Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

                  Does downgrading to old Asset R7.5 help?



                  (Trial version will act as registered if installed on top of registered)

                  Make sure to clear any caches of your iPhone/iPad app before testing, could still have local copies of malformed pictures.

                  Comment

                  • NogBadTheBad
                    • Jun 2023
                    • 4

                    #10
                    Re: Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

                    I'm a Naim user also and see it, however I also see the issue when using VLC.

                    Just tried to roll back to the previous version and it won't let me.

                    Last edited by NogBadTheBad; June 05, 2023, 01:00 PM.

                    Comment

                    • Gorby
                      • Jun 2023
                      • 7

                      #11
                      Re: Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

                      Hi Peter

                      My nas is a Synology 218+
                      Thanks

                      Comment

                      • Gorby
                        • Jun 2023
                        • 7

                        #12
                        Re: Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

                        Hi Peter

                        Yes reverting to R7.5 helps - all icons appear correct again (see attached)

                        Click image for larger version

Name:	IMG_0407.jpg
Views:	1
Size:	73.2 KB
ID:	294677
                        Click image for larger version

Name:	IMG_0408.jpg
Views:	1
Size:	80.7 KB
ID:	294678
                        Click image for larger version

Name:	IMG_0409.jpg
Views:	1
Size:	88.5 KB
ID:	294679

                        Comment

                        • NogBadTheBad
                          • Jun 2023
                          • 4

                          #13
                          Re: Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

                          Synology 1821+ user, I'm seeing the same, I also see it if I try and browse using VLC.

                          Can't downgrade to the old version of Asset as it won't allow a roll back to 7.5.

                          @Gorby Did you uninstall and re-install ?

                          Comment

                          • PeterP
                            Super Moderator
                            • Jul 2011
                            • 1378

                            #14
                            Re: Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

                            OK, problem recreated on my own Synology, investigating.

                            Comment

                            • PeterP
                              Super Moderator
                              • Jul 2011
                              • 1378

                              #15
                              Re: Latest Asset for Synology broken Asset Menu & Album covers

                              Well, this is embarassing, SOMEHOW Apple ._ files from development Mac made it to the SPK.

                              This wasn't happening before, and my scripts didn't change. This bug happens even if I rebuild old versions from source, so it's introduced when packing SPK on my machine, not by some changes in my code. I'm still investigating the exact cause and a fixed build will be out shortly.

                              In meanwhile:
                              sudo rm -f /volume1/@appstore/Asset/bin/AssetImages/._*.png
                              ... will clean this up; restart Asset after.

                              Comment

                              Working...

                              ]]>