PDA

View Full Version : dBpowerAmp Mac R15.3 : how to replace all file names containing a : to ; ?



3rik
11-29-2015, 07:56 AM
Hello,

I've encoded a lot of CDs under OS X, some have a ":" in the file name, and under windows I have problems.

Please how can I replace the ":" that are in the filenames with a ";" ?

Thank you

Eric

mville
11-29-2015, 08:24 AM
Is it only the filename or do any of the tags contain the ":"?

3rik
11-29-2015, 08:30 AM
If it is possible, replace ":" with ";" in both filename and tags.

Thanks,

Eric

3rik
11-29-2015, 08:32 AM
Is it only the filename or do any of the tags contain the ":"?

Both contain ":"

Thanks,

Eric

mville
11-29-2015, 08:42 AM
Which tag contains the ":" and can you provide a filename example?

... also, can you describe your setup? Where is the audio library located?

3rik
11-29-2015, 08:49 AM
Here is a file containing a ":" : Al di Meola-Casino-05-Fantasia Suite for Two Guitars: Viva la Danzarina-Guitars of the ....flac

My library file is located in ~/Music/MPD/

My setup ? Please be more precise....

Eric

mville
11-29-2015, 09:05 AM
Here is a file containing a ":" : Al di Meola-Casino-05-Fantasia Suite for Two Guitars: Viva la Danzarina-Guitars of the ....flac

My library file is located in ~/Music/MPD/

My setup ? Please be more precise....

Eric

OK, Fantasia Suite for Two Guitars: Viva la Danzarina looks like the title, is that correct?

What I am thinking is:
ID Tag Update utility codec >> Manipulation >> Word / Character Replacement >> replace : with ;

then, use the Arrange Audio utility codec to rebuild the filename, from the artist, track, album and title tags.

However, I am not sure now if dBpoweramp Music Converter for the Mac has the utility codecs. Can you confirm?

mville
11-29-2015, 09:10 AM
There is also a simple solution to this problem using MP3Tag for the Mac, but it requires running MP3Tag under Wine, something I am not familiar with as I am a Windows user.

... and if anyone knows of a bulk renamer for the Mac, then this would fix the filename issue.

Spoon
11-29-2015, 09:33 AM
The mac version of dBpoweramp does not have Utility codecs.

dBpoweramp created these files?

3rik
11-30-2015, 06:23 AM
Yes it does... With batch converter at least

Eric