PDA

View Full Version : Cannot see the asset UPNP server after installation



syklab
04-24-2010, 03:16 AM
I have installed the asset UPNP on my XP PC, the asset service has been started but I cannot see the service from my OPPO 83SE but I am able to see my Synology server via UPNP, what have I done wrong? What else need to be setup on the PC?

Thanks

Spoon
04-24-2010, 07:03 AM
Make sure your firewall is not blocking asset.

syklab
02-06-2011, 08:00 AM
I have just installed the trail version on my PC runing XP SP3, try to browse the Asset UPNP server but did not shown up on the list, what did I do wrong?
What else I need to do or anything additional to enable it?

I have no problem access my synology UPNP service.

Thanks

syklab
02-06-2011, 08:12 AM
I don't have firewall except for Winpatrol. I try unloaded Winpatrol but still cannot see Asset UPNP. Both My PC and the OPPO are on the same lan.

syklab
02-06-2011, 08:20 AM
Hi,
After rebooting both PC and OPPO, I can see the Asset UPNP but the album list shown none of the flac files.

Thanks

syklab
02-06-2011, 09:37 AM
Installed Asset UPNP R3 trail. Followed the instuction, set audio format streaming for flac as LPCM.

Found the following in Settings Override

Rule Based Profiles
=BDP-8
[ForceToLPCM]
*

Known Control Points
OPPO PLAYER
POSIX UPNP/1.0 ..........

What else do I need to enable flac transcoding and playback on the OPPO?

Thanks

syklab
02-06-2011, 09:51 AM
OK, this is what I found:

Browse under Album Artist/Album
Nothing will show up

Browse under Title
Titles with PCM type shown up and able to pay

Is this a restriction forthe trail license? A Asset UPNP problem or a OPPO issue ?

Regards

Spoon
02-06-2011, 11:35 AM
Install:

http://forum.dbpoweramp.com/showthread.php?t=20897

Then browse Asset from Asset Control on your PC. See if you can see your albums from Asset Control.

PS. Please confine all posts to one thread, rather than 3 separate threads asking the same questions.

syklab
02-07-2011, 09:54 AM
Hi Spoon,
I have installed Asset control on a window 7 notebook and able to see all the album and flac files but my OPPO still cannot see any of those files when I use advance search or just browse by Artist/Album. I can't figure out what's wrong.

Spoon
02-07-2011, 11:04 AM
Try clearing the settings overwrite page, it might be forcing a simple tree.

syklab
02-07-2011, 11:20 AM
Hi Spoon,
How do I clearing the tree? Can I do that by hitting the "Refresh All"?

Thanks

Spoon
02-07-2011, 11:31 AM
Not the tree rather the override settings section (Rule Based Profiles)

syklab
02-07-2011, 11:41 AM
Hi Spoon,
Below is the section that I had cleared out:


=AssetControl
[NoAssetPrependTrackNum]
[NoAssetTrackWantFrontArtist]
[NoAssetTrackWantEndArtist]
[NoAssetAlbumArtist]
[NoAssetMultiDiscTrackTitle]

={no-identification}
[NoAssetPrependTrackNum]
[NoAssetTrackWantFrontArtist]
[NoAssetTrackWantEndArtist]
[NoAssetAlbumArtist]


Still the same, nothing shown.

Regards

mville
02-07-2011, 01:51 PM
Hi,
After rebooting both PC and OPPO, I can see the Asset UPNP but the album list shown none of the flac files.

Thanks

What version of OPPP firmware?
What version of Asset UPnP?
Is 'FLAC as LPCM' set in the Asset UPnP advanced settings?
Are the flac files 16-bit, 44.1KHz?

syklab
02-07-2011, 08:07 PM
What version of OPPP firmware
The latest firmware 3.0-1354

What version of Asset UPnP?
Version 3.0

Is 'FLAC as LPCM' set in the Asset UPnP advanced settings?
Yes

Are the flac files 16-bit, 44.1KHz?
Yes, all the flac were ripped from CD.

mville
02-08-2011, 05:52 AM
What version of OPPP firmware?
The latest firmware 3.0-1354

Not sure about 3.0-1354.

The latest official firmware for the BDP-83 is BDP83-50-0424.

To get LPCM streaming working you need to install one of the the beta releases, the latest being BDP83-54-0130B.

syklab
02-08-2011, 08:27 PM
I followed the suggestion from a AVS member and change all the file type to transcoded to LPCM instead of "just the flac and wav transcoded to LPCM", it works! I can see all the flac files and able to play it. Quality wise is only ok:cry: comparing to my other cheap media player that can play native flac and playing the CD directly on the OPPO.

My setup is

PC (Asset UPNP) -> OPPO83SE -> (SPDIF) -> W4S Dac2-> JF pre-> JF model 2 Amp.

PC is a Gigabyte MB with E6500, 4GB ram, XP-sp3

PC is connected to a gigaswitch(1) then to the router
OPPO is connected gigaswitch(2)
Cat 5 cable between the gigaswitchs 1 & 2

Thanks for your help.

mville
02-09-2011, 05:55 AM
My setup is

PC (Asset UPNP) -> OPPO83SE -> (SPDIF) -> W4S Dac2-> JF pre-> JF model 2 Amp.

Try connecting the analog outputs (multi and stereo) from the OPPO direct to your amp.

The OPPO BDP-83 Special Edition uses the state-of-the-art Sabre32 family of Digital-to-Analog Converters (DAC) from ESS Technology.

syklab
02-09-2011, 08:11 AM
Hi MVille,
The W4S Dac-2 also use the same chip.

What I will try is to use the uPlayer on the same PC with the Asset Control and see how it will turn out.