PDA

View Full Version : Meta Data Question?



mattius
01-24-2008, 03:33 AM
When I insert a CD it gets the Meta Data. However I have some CD's which are not on any of the databases. Therefore I would like meta data to stay in the Cd Ripper page when I change disc. It's just having to enter Artist, Date etc every time is annoying. Is there anyway to do this?

Spoon
01-24-2008, 06:39 AM
CD Ripper will cache the last 20 discs, you are best to submit the disc to freedb then it will be always there.

EliC
01-24-2008, 09:36 AM
Any reason there is a 20 disc limit? I tend to frequently re-rip my discs and fix alot of meta data in the process. It would be nice if dBpoweramp would remember all of them. There is no reason from a space standpoint that I can't store the data.

Spoon
01-24-2008, 02:16 PM
With the way we store meta data, the file is about 4MB so it is a good number (it is not a limit of disc count rather file cache size).

EliC
01-24-2008, 03:33 PM
If I had the option I would allow the cache to grow with each disc. Please consider it as a user option. Thanks.

bhoar
01-24-2008, 04:03 PM
If I had the option I would allow the cache to grow with each disc. Please consider it as a user option. Thanks.

This thread is in relation to hand-entered metadata, right?

-brendan

LtData
01-24-2008, 06:01 PM
I think it is for any meta-data of the disc that is being ripped.

EliC
01-24-2008, 06:19 PM
I requested the option to allow the caching of all meta data from the regular ripper as I do often hand edit meta data. In addition freedb is often down.