title
Products            Purchase            Codec Central            Forum & Support            Professional            About
  
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Thread: CUE sheets, and gap detection

  1. #1

    CUE sheets, and gap detection

    I still have to switch back to EAC to generate my CUE sheets in the ripper. These are essential when backing up a cd so that proper pre-gaps can be restored.

  2. #2
    Moderator and Mover LtData's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    WV
    Posts
    8,334

    Re: CUE sheets, and gap detection

    This is planned for dMC r12, currently in beta.

  3. #3
    Moderator and Mover LtData's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    WV
    Posts
    8,334

    Re: CUE sheets, and gap detection

    Unfortunately, cue sheets support has been pushed back to r13.

  4. #4

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    44

    Re: CUE sheets, and gap detection

    Is there a timetable for the release of R13?

  5. #5
    Moderator and Mover LtData's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    WV
    Posts
    8,334

    Re: CUE sheets, and gap detection

    Probably not for at least a year.

  6. #6

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    44

    Re: CUE sheets, and gap detection

    That's too bad. I was hoping we'd see cue support sooner, maybe in an intermediate update? It's a hassle to have to go back to EAC just for the cue sheets. I'd guess you'd see a lot more sales of the registered version if this were supported more sooner than later.

  7. #7
    Moderator and Mover LtData's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    WV
    Posts
    8,334

    Re: CUE sheets, and gap detection

    I think, due to the complexity of implementing this feature, it won't appear until r13.

  8. #8

    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    30

    Re: CUE sheets, and gap detection

    LtData, I saw your FAQ item about how .APL files, being closely related to cue sheets, will not be supported until cue sheet support is finalized. Still, isn't it ture that simply simply decoding an APL file is not much trickier than decoding an APE? I keep my music in whole-album APE rips and APL "pointers", and the tremendous usefulness of dMC is greatly diminished for me because it can't decode an APL. I know I'm just whining now, I'm sorry. I just meant to ask you to consider the possibility that APL decoding is something that might be mergable into a new Monkey's Audio plugin, so it wouldn't need a whole new dMC release. Sorry again for my seeming impatience, and for my lack of understanding for some of the complexities of this issue. It's just that dMC is a software tool that's so close to being perfect for my purposes that the last remaining gap really stands out.

  9. #9

    Join Date
    Nov 2006
    Location
    München, Germany
    Posts
    26

    Re: CUE sheets, and gap detection

    Quote Originally Posted by Rollo
    That's too bad. I was hoping we'd see cue support sooner, maybe in an intermediate update?
    Yes,.. that would be great...

  10. #10
    Moderator and Mover LtData's Avatar
    Join Date
    May 2004
    Location
    WV
    Posts
    8,334

    Re: CUE sheets, and gap detection

    My understanding is that APL files are similar to cue sheets in that they point out the separation of tracks in the APE files to the converter/player. Therefore, this feature cannot be implemented until cue sheet support is implemented.

    calestyo and Rollo: Seeing cue sheets in an intermediate (r12.1, r12.5) is VERY unlikely to happen.

  11. #11

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    16

    Re: CUE sheets, and gap detection

    calestyo and Rollo:

    I'm just curious if you have got dBpowerAMP to work 100% correctly with EAC:s CUE sheets? I had some problems myself when testing this, see the thread http://forum.dbpoweramp.com/showthread.php?t=12533 .

  12. #12

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    16

    Re: CUE sheets, and gap detection

    Hi Spoon,

    When you implement support for CUE-sheets in dBpowerAMP R13, will it be possible to use a track based lossless rip and still reproduce (i.e. burn) the exact original using the corresponding track based CUE-sheet? Currently this does *not* seem to be possible for all CDs today when using EAC, so I wonder if it's a general limitation of using track based ripping (i.e. it's not technically possible to achieve) or if it's an EAC specific problem?

    Thanks.

    PS. For a discussion on the issue see the thread http://forum.dbpoweramp.com/showthread.php?t=12533 DS.

  13. #13
    Da Man Spoon's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    29,377

    Re: CUE sheets, and gap detection

    Sounds eac specific.

  14. #14

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    16

    Re: CUE sheets, and gap detection

    Sounds promising! By the way, what made you come to the conclusion that it's an EAC specific problem?

  15. #15
    Da Man Spoon's Avatar
    Join Date
    Apr 2002
    Posts
    29,377

    Re: CUE sheets, and gap detection

    Individual ripped tracks can contain everything needed to combine as one large track.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Copyright © 2014 Illustrate. All Rights Reserved.